Atelierul de reciclare distractiva Tetra Pak la Roaba de Cultura

[imagebrowser id=1816]Asistati de pasionati de reciclare selectiva, copiii vor invata intr-o maniera distractiva de ce e important sa contribuie la reciclarea cutiilor de lapte si sucuri Tetra Pak

Tetra Pak®, lider mondial in solutii de procesare si ambalare a alimentelor, invita copiii cu varsta intre 5 si 12 ani sa participe la Atelierul de reciclare distractiva din cadrul evenimentului organizat de Ambasada Suediei, la Roaba de cultura. Copiii si parintii lor sunt asteptati duminica, 15 iunie, incepand cu ora 10:00, in parcul Herastrau sa isi exerseze indemanarea si imaginatia si sa realizeze, sub coordonarea formatorilor, diferite obiecte folosind ambalaje de carton Tetra Pak.

“Dorim sa aniversam ziua Suediei punand in evidenta una dintre valorile recunoscute si apreciate ale culturii suedeze, respectul fata de mediu prin protejarea resurselor regenerabile. Prin acest Atelier de reciclare distractiva Tetra Pak, ii ajutam pe copii sa descopere in mod creativ informatii despre ambalajele noastre care contribuie la confortul de zi cu zi si siguranta laptelui si sucurilor pe care le consumam. In plus, ei invata ca datorita continutului de peste 70% carton, ambalajele Tetra Pak trebuie colectate selectiv si reciclate pentru a da nastere altor produse utile si a economisi resurse naturale valoroase”, declara Cristina Dumitru, Communications Manager SEE, Tetra Pak South Eastern Europe.

Atelierul este organizat in intervalul orar 10-11, putand participa 40 de copii intre 5 si 12 ani, inscrierile fiind facute in ordinea sosirii. Parintii o sa aiba ocazia sa fie alaturi de copiii lor si sa isi arate originalitate intr-un demers comun.

Povestea Tetra Pak, inovatia suedeza care a revolutionat standardele in industria alimentara

Toti ne bucuram de confortul de a avea la indemana lapte, lactate sau sucuri ambalate la cutii de carton Tetra Pak, pe care le pastram fie la frigider, fie la temperatura ambianta. Povestea lor incepe in 1943, cand  Dr. Reuben Rausing, proprietarul unei companii din Suedia  a dezvoltat un ambalaj pentru lapte care sa necesite minimum de material asigurand maximum de igiena. La putin timp dupa, a introdus si procesul de ambalare aseptica prin pasteurizare si ultrapasteurizare, stabilind astfel noi standarde in igiena alimentara. De atunci, compania Tetra Pak, pe langa inovatiile privind pastrarea proprietatilor produselor alimentare, promoveaza si protejarea resurselor regenerabile.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare