Chec aperitiv cu dovlecei si ceapa

Chec aperitiv cu dovlecei si ceapa

0

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 3 legaturi de ceapa verde, partea alba
  • 4 dovlecei
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de faina
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper
  • ulei si faina pentru tapetat

Mod de preparare

  1. Scoate smantana si ouale si lasa-le sa revina la temperatura camerei. Tapeteaza o tava de chec cu ulei si faina si da-o deoparte. Taie ceapa cuburi mari si pune-o la calit intr-un pic de ulei, intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce aceasta devine aurie si sticloasa, da-o deoparte de pe foc si las-o sa se raceasca.
  2. Spala dovlecelul si da-l pe razatoare cu tot cu coaja. Amesteca-l in ceapa racita. Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca galbenusurile, faina si condimentele laolalta cu ceapa si dovlecelul. Amsetaca bine, pentru a uniformiza compozitia.
  3. Bate albusurile spuma, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza spuma de albusuri in amestecul de dovlecei, amestecand cu grija, cu o lingura d elemn, astfel incat spuma de albusuri sa nu se lase prea mult.
  4. Toarna tot amestecul usor intro tava de chec, niveleaza suprafata compozitiei prin scuturare, apoi da la cuptorul preincalzit. Este gata in aproximativ 50 minute, dupa ce suprafata checului s-a rumenit, iar paiul bagat in aluat iese uscat.