Cinci copii infectati cu Rotavirus

Cinci copii infectati cu Rotavirus

0
spital (http://vampiryka.files.wordpress.com)

spital (http://vampiryka.files.wordpress.com)Directia de Sanatate Publica Ialomita a anuntat un caz ingrijorator – cinci copii internati la Spitalul din Slobozia au fost diagnosticati cu Rotavirus.

Potrivit medicilor, patru dintre ei au dezvoltat semne alarmante, de aceea personalul medical al spitalului impreuna cu familia a decis transferarea lor la Institutul Matei Bals din Capitala.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Intrucat riscul de contaminare este destul de ridicat, intreaga sectie de pediatrie a spitalului din Slobozia a intrat in carantina, Directia de Sanatate Publica incercand sa verifice daca mai exista si alti copii infectati cu acest virus periculos. De asemenea se poate presupune ca virusul sa fi fost luat chiar din interiorul spitalului si tocmai de aceea este necesara efectuarea unei anchete mai amanuntite, continuate, eventual cu luarea tuturor masurilor de dezinfectie.

Intrucat cazul este dintre cele mai grave tinand cont de imprejurari, Ministerul Sanatatii a solicitat o adresa din care sa reiasa clar locul unde au fost contagiati cei mici, iar in cazul in care se constata ca ancheta va duce catre contaminarea din interiorul spitalului, acesta va fi supus dezinfectarii.

De asemenea, exista si supozitia ca unul dintre cei cinci copii sa fi fost deja contagiat cu Rotavirus inca de dinainte de internare. Ca urmare a unui astfel de lucru, ancheta poate conduce catre alte cai, la fel de alarmante – virusul vine din exteriorul spitalului. Cu toate acestea, sectia de Pediatrie a spitalului din Slobozia a fost inchisa pentru o perioada nedeterminata, pana la eliminarea supozitiilor referitoare la prezenta virusului in spital si, mai ales, dupa perioada de dezinfectie.

Rotavirusul este destul de periculos pentru sanatatea celor mici, iar semnele sale debutante pornesc cu: greata, varsaturi, dureri abdominale severe, inapetenta, toate insotite de o stare febrila destul de ridicata. Pentru a preintampina infectarea cu rotavirus si ulterior imbolnavirea de enterocolita, o afectiune gastrointestinala, este indicat sa efectuati vaccinul impotriva Rotavirusului, in dozele corespunzatoare. Cu toate acestea, realitatea este destul de tragica – vaccinul nu este inclus in lista vaccinurilor obligatorii, costul lui fiind destul de ridicat.
Fara comentarii

Lasa un comentariu