Nasuc infundat…cum procedam?

Nasuc infundat…cum procedam?

0
nasucul unui bebelus (http.farm4.static.flickr.com)

nasucul unui bebelus (http.farm4.static.flickr.com)De cele mai multe ori starea de raceala sau gripa la cel mic debuteaza cu dureri in gat, lipsa poftei de mancare, febra si nas infundat.

Nasul infundat la cel mic il va impiedica sa respire normal, ceea ce ii va cauza stari neplacute. In plus, daca bebelusul va respira pe gura, gatul acestuia i se va inrosi, generand dureri acute. De aceea, este necesar sa apelezi la cele mai uzuale trucuri de desfundare a nasucului.

Atunci cand aerul din incapere este prea uscat, cel mic nu va mai putea respira corespunzator pe caile nazale. De aceea, este necesar sa folosesti un umidificator al incaperii pentru a creste nivelul de umiditate.

Daca secretiile nazale sunt abundente va trebui sa incerci sa i le elimini cat mai rapid posibil. Nasul infundat va putea genera durere la nivelul urechii interne, cel mic devenind mai plangacios ca niciodata. De aceea, te poti folosi de o seringa in care sa pui o cantitate mica de ser fiziologic cu care sa ii poti turna in interiorul nasucului una sau doua picaturi dupa caz. Chiar daca se intampla ca numarul picaturilor sa fie mai mare, nu trebui sa te sperii intrucat acesta nu este vatamator pentru sanatatea micutului.

De asemenea va trebui sa incerci sa ii extragi secretiile dupa inmuiere. Poti opta tot la varianta seringa pentru o astfel de operatiune.  Pompa nazala este un alt instrument care te va ajuta in acest sens. Pompa nazala a fost initial creata pentru cei mici, producatorii cunoscand faptul ca bebelusii nu pot sa sufle nasucul in batista.

In cazul in care observati ca bebelusul respira din ce in ce mai greu, de regula pe gura, mai puteti opta si catre un alt truc. Folositi varianta de a-l lasa sa doarma pe o perna pentru bebelusi in asa fel incat acesta sa poata sta cu capul mai sus decat restul corpului. In acest fel nasucul se poate desfunda.

Poti opta si spre baile de abur. De aceea poti incerca sa faci mult abur in baie si sa il tii pe cel mic cateva minute in acest mediu. Aburul ajuta la desfundarea nasului bebelusului. Cu toate acestea, nu va trebui sa il tii mai mult decat ar trebui intrucat ar putea fi afectat din punct de vedere pulmonar.

Spray-urile nazale cu sare de mare vor ajuta la desfundarea nasucului celui mic. Variantele oferite de producator in acest sens sunt multiple. Pentru a gasi un remediu mai rapid poti opta sa folosesti uleiul de eucalipt. Turnat in apa de baie sau aplicat pe pielea bebelusului in locurile in care acesta nu va putea ajunge, uleiul de eucalipt devine un adevarat remediu in acest sens, regland intreg sistemul respirator al copilului.