Cinci greseli educative ale mamicilor

Cinci greseli educative ale mamicilor

0
mama si copil (www.photos8.com)

mama si copil (www.photos8.com)Chiar daca uneori in cartile de specialitate sunt aduse argumente cu privire la modul in care va trebui sa iti educi copilul, in realitate acestea nu se dovedesc a fi cele mai potrivite.

Si uite asa, mamicile savarsesc cateva greseli pe care nu cunosc cum anume sa le indrepte. Uneori ti se pare ca ai luat cea mai buna decizie cu privire la educatia copilului tau, insa, ulterior ai tendinta sa te invinovatesti.

Iata cele mai frecvente greseli educative ale mamicilor:

 

  1. Trezirea copilului atunci cand doarme prea mult ziua intrucat altfel vom face noapte alba – chiar daca esti de parere ca tinutul copilului treaz in timpul zilei devine un remediu pentru ca acesta sa poata sa doarma noaptea mai bine, in realitate situatia sta cu totul altfel. Somnul de dupa amiaza este essential pentru cresterea si dezvoltarea copilului.
  2. Copilul este bolnav si il trimiti la scoala pentru a nu pierde lectiile – chiar daca de cele mai multe ori copiii isi fac un obicei din a-ti spune ca se simt rau, in realitate va trebui sa verifici daca este sau nu asa. In cazul in care constati ca acesta are febra sau rosu in gat sau daca il doare burtica ori prezinta o alta stare de rau este indicat sa il tii acasa si sa ii acorzi ingrijirile necesare pentru a se face bine.
  3. Din dorinta de a nu deveni prea rasfatati, mamicile tipa la copiii lor – o astfel de solutie este de-a dreptul contraindicata de catre specialisti. Teama copiilor se manifesta cu totul diferit de cea a unui adult, iar suferinta este vadit mai mare.
  4. Nu il las sa isi imprumute jucariile – de teama de a nu le pierde ori de a nu le strica, multe mamici ajung la concluzia ca nu trebuie sa isi imparta jucariile cu nimeni si sa se joace de unul singur.
  5. Nu il sarut niciodata de teama ca sa nu simta ca il iubesc prea mult si sa devina prea alintat – ocrotirea pe care i-o arati copilului, dar si atingerile si saruturile tandre trebuie sa reprezinte pentru orice copil perioada unor amintiri placute din anii copilariei. Fiecare avem nevoie de dragostea mamei – nu uitati!