Stop malaria!

Stop malaria!

0
copii din africa (http://3.bp.blogspot.com)

copii din africa (http://3.bp.blogspot.com)Malaria se numără printre cele trei cauze principale ale morţii infantile la nivel mondial. Consecinţele pe care le are asupra populaţiei din zonele afectate sunt înspăimântătoare.

De ce să ne pese?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pe lângă simţul civic care ar trebui să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi, există o sumedenie de motive pentru care ar trebui să ne implicăm. În primul rând este vorba despre ajutorarea unei populaţii fără scăpare. Zilnic, 3,000 de copii mor din cauza malariei. Cei mai mulţi dintre ei au mai puţin de cinci ani. De asemenea, putem reduce gradul de anemie în rândul gravidelor şi automat şi numărul de copii născuţi cu o greutate sub limita normală. Astfel, vom contribui la dezvoltarea sănătoasă a populaţiei din regiunile afectate.

Thomas Ngassem  trăieşte în Bossangoa, o regiune din Republica Centrală Africană. Este căsătorit şi mai are are 6 copii. A avut 8, dar doi dintre ei au murit la vârste foarte fragede. Până să afle ce simptome presupune malaria, Thomas nu a înţeles de ce aceştia au decedat. Tragedia nu s-ar fi întâmplat dacă familia lui ar fi avut o plasă împotriva ţânţarilor, de doar 7.5$. Dar nu au avut-o la momentul respectiv, iar boala i-a furat doi dintre copii.

Astăzi, Thomas a înţeles că singura şansă de a lupta cu malaria este să deţină un asemenea obiect, tratat cu insecticid.  Dacă îl va instala deasupra locului în care doarme, îşi va putea proteja familia. Sună atât de simplu, însă pentru el lucrurile sunt de-a dreptul complicate. Înainte să afle de această metodă, Thomas a cheltuit 3,000 de franci în fiecare lună pentru medicamente. Deşi e vorba de echivalentul a 6$, pentru el suma a însemnat o avere. Toate eforturile erau direcţionate spre îngrijirea şi salvarea copiilor.

Doneaza si tu! Intra pe www.malaria.ro si da-le o mana de ajutor celor cu adevarat in nevoie!

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu