Cinci sfaturi pentru o comunicare mai buna cu adolescentul

Cinci sfaturi pentru o comunicare mai buna cu adolescentul

0
teen-vs-parent

adolescent-si-parinte

Picture 1 of 2

Ori de cate ori iti doresti sa comunici cu copilul adolescent este indicat sa incerci sa tii cont de mai multe sfaturi.

Potrivit psihologului american, Stephen Covey, comunicare cu adolescentul reprezinta o etapa destul de complicata si pe alocuri destul de grea de inteles de catre parinti.

Iata cateva sfaturi pentru o mai buna comunicare cu adolescentul:

  1. Niciodata sa nu intervii in discutie fara a incerca mai inainte sa intelegi ce vrea sa iti spuna adolescentul – diferenta de varsta dintre generatii poate determina o slaba comunicare cu acesta. De aceea, specialistii sunt de parere ca orice spune un adolescent va trebui inteles si cercetat cu tot mai multa grija.
  2. Niciodata nu il lasati de izbeliste – in ciuda faptului ca adolescentul isi doreste cateva clipe de singuratate este indicat ca parintii sa ii fie mereu un sprijin ori de cate ori are nevoie, aflandu-i-se in apropiere.
  3. Nu de putine ori inima va spune cum anume ar trebui sa reactionati si tocmai de aceea este bine sa va urmati intuitia;
  4. Negocierea parinti – adolescenti este un lucru pe care nu ar trebui sa il evitati. Oricine are dreptul la propriile pareri si opinii si tocmai de aceea este bine sa vi le expuneti fara niciun fel de prejudecata;
  5. In cazul in care nu aveti curajul sa ii spuneti direct este bine sa o faceti indirect prin intermediul unui prieten, al unui sms sau mail.

Foto: http://www.gilgarciatherapist.com / http://ingridsnotes.files.wordpress.com