Cine sunt câştigătorii concursului organizat de Tabăra Coolturală BookLand?

Castigatori_tabara10 tineri creativi, isteți și dornici de distracție au câștigat câte un loc în cea mai frumoasă Tabără Coolturală BookLand, în urma concursului care i-a provocat să scrie câte un eseu despre cel mai frumos vis al lor. Adolescenții vor merge în tabăra din Munții Apuseni sau în cea din Valea Lotrului în perioada 13 – 20 iulie sau 20 – 27 iulie, ca să se bucure timp de o săptămână de zeci de activități interactive, socializare, sănătate fizică și mentală și să cunoască artiști, scriitori, actori sau oameni de afaceri.

Cei 10 câștigători care vor avea ca destinație de vacanță Pensiunea Valahia de pe Valea Lotrului sunt: Andreea Georgiana Popa (Vaslui), Ștefana Borceanu (Bacău), David Oanea (Pitești), Cristina Cristache-Schuller (Sibiu) și Iris Brezniceanu (Craiova), iar cei care vor merge la Pensiunea Sub Piatra din Munții Apuseni sunt: Bianca Elena Șendrea (Bacau), Andreea Daniela Dinu (Targoviște), Codrin Constantin Iliescu (Iași), Adriana Magda Oprișanu (Fălticeni) și Adina Georgiana Luca (Pitești).

Iată un fragment din ce ne-a scris Ștefana Borceanu: „Aş crea o lume mai firească, după părerea mea, care poate unora li s-ar putea părea plictisitoare. În această lume nu ar exista minciuni, frustrări, supărări şi pereţi după care oamenii să se ascundă. În lumea aceasta pe care mi-am imaginat-o, nu există minciuni, injurii, urâţenie; toţi ar fi mai sinceri, măcar cu aproapele lor.”

Tânăra otaku Iris Brezniceanu, deși ne-a scris cel mai scurt eseu, ne-a impresionat cu dovada talentului ei: „Ceea ce mă atrage la anime-uri este accentul pus pe munca în echipă, încredere și prietenie. Din pasiunea mea pentru anime și manga, de jumătate de an am început să învăț japoneza și pot să spun că este o limba foarte amuzantă.”

Vreau să creez aripi. Să devin un scriitor cu aripi ce mă vor ajuta să zbor deasupra timpului este imaginea idealului meu”, scrie despre visul ei frumos Cristina Cristache-Schuller, într-un eseu extrem de emoționant.

De fiecare dată când eram întrebată ce vreau să devin când am să cresc mare, răspunsul meu era „nu ştiu”. Exploram fiecare colţ şi îmi doream să fac câte ceva din fiecare: să fiu doctoriţă, aviator, cântăreaţă, profesor, pictoriţă…şi lista continua. Cel mai simplu răspuns pe care l-am dat a fost „să fiu fericită”. Oare la ce am vrut să mă refer? Numai sufletul meu de copil poate ştii.” , spune Andreea Daniela Dinu.

Singurul băiat calificat, Codrin Iliescu, ne spune: „Misiunea la care doresc din toată inima să mă înjug nu este deloc uşoară, însă cu ajutorul Celui Preaînalt şi cu încrederea oamenilor putem schimba lumea în mai bine. Nădăjduiesc la faptul că aspectul delăsării Bisericii se va rezolva, însă trebuie să fim tot timpul pregătiţi pentru aceasta, dăruindu-ne ca viitori slujitori studiului şi cercetării noastre lăuntrice.”

Iar Adina Georgiana Luca: „Știi… acele momente în care te intreabă cineva ce vrei să faci când vei fi mare și toți răspund cu meserii gen doctor sau avocat? Ei, bine, eu niciodata nu știu ce să spun în acele momente iar zilele trecute am răspuns sigură pe mine: voluntar. Vreau să fac câte un pic din toate.“

Vreau să schimb lumea, să-i pot ajuta pe toţi. Se spune că cele mai importante două zile sunt ziua în care te-ai născut şi ziua în care îţi descoperi scopul în viaţă, în care afli de ce te-ai născut şi eu tocmai am descoperit asta.” ne-a scris Andreea Georgiana Popa.

Tânăra Bianca Elena Șendrea vorbește și ea despre visul ei de a deveni asistent social: “Toți copiii, indiferent de condiția socială, rasă, naționalitate sau culoare trebuie să aibă o viață lipsită de suferință fizică și morală și persoane care să îi iubească și să îi sprijine la bine și la greu.”

De mic visezi. Fiecare om are visuri. Toți visăm și sperăm. Unii visează să fie astronauți, alții visează să fie medici, unii își doresc să fie artiști… fiecare speră să fie o ființă intangibilă și de neînlocuit. Și eu am visul meu. Si mie îmi place să ajut oamenii.” declara Adriana Magda Oprișanu.

Vreau să schimb lumea, să-i pot ajuta pe toți. Se spune că cele mai importante două zile sunt ziua în care te-ai născut şi ziua în care îţi descoperi scopul în viaţă, în care afli de ce te-ai născut şi eu tocmai am descoperit asta”, spune cu mult entuziasm Andreea Popa.

Aflată la a doua ediție, Tabăra Coolturală BookLand este un proiect cultural unic in Romania, care pune accent pe învățarea prin distracție și pe motivația insuflată de invitații speciali.

BookLand a mai oferit alte 12 locuri gratuite în Tabăra, câte unui liceean din cele 12 orașe vizitate în intervalul 10 Martie – 13 Iunie’14 de Conferințele practice pentru tineri BookLand Evolution.

Mai multe detalii și informații despre Tabăra Coolturala BookLand pe www.book-land.ro/tabara

Despre BookLand

BookLand a luat naștere în 2011 ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană naţională, vizitând în 3 ani peste 40 oraşe şi fiind activ peste 600 zile. Librăria online www.book-land.ro şi Tabăra Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe practice pentru tineri BookLand Evolution şi site-ul www.inPractica.ro îi completează abordarea social-educaţională asumată.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare