Colicile afecteaza 80% dintre bebelusi

Colicile afecteaza 80% dintre bebelusi

0

Cand bebelusul tau plange sacaitor si fara incetare la aproximativ 30 de minute dupa ce l-ai hranit, cel mai probabil este vorba de colici – cea mai mare frica a celor care devin pentru prima oara parinti.

Aproape toti copiii, in primele  luni de viata, se confrunta cu ceea ce lumea numeste popular colicile sugarului. Daca balonarile acestea de dupa masa sunt intalnite in proportie de 80% la copiii foarte mici, ele apar si la cei mai mari, mai ales din cauza ca parintii nu stiu exact care sunt alimentele permise pana la o anumita varsta.

In cazul bebelusilor, balonarile sunt  frecvente mai ales atunci cand laptele matern nu este suficient si mesele trebuie completate cu hrana pentru sugari, de obicei lapte praf. Dar crampe intestinale pot sa apara si la copiii care sunt alaptati exclusiv cu lapte matern, dar ale caror mame consuma alimente care baloneaza. Daca un sugar, la scurt timp dupa ce este hranit, este nelinistit si plange, cel mai probabil este vorba  despre balonare.

Medicii pediatri spun ca, de cand sunt bebelusi, copiii elimina gazele mai mult decat persoanele  adulte, dar flatulenta nu este considerata  ingrijoratoare. Dimpotriva, eliminarea gazelor este un semn de functionare normala a organismului. Dar chiar si in aceste conditii, balonarea celor mici este suparatoare si trebuie tratata, atat medicamentos, cat si printr-o alimentatie adecvata varstei.

Articole similare