Complexul de superioritate, o problema

Complexul de superioritate, o problema

0
superioritate copil (http://3.bp.blogspot.com)

superioritate copil (http://3.bp.blogspot.com)Complexul de superioritate se dezvolta la copii atunci cand cei din jurul lor ii rasfata prea mult, le acorda mai multa atentie decat ar trebui, primesc diverse servicii sau lucruri fara a depune efort sau a le merita, oamenii ii trateaza cu mai mult respect decat in mod normal din diverse motive.

Pentru a nu le crea senzatia ca ei sunt situati undeva mai sus decat restul lumii, pentru a nu le oferi sentimentul ca ei merita mai mult decat ceilalti, trebuie sa avem grija de comportamentul nostru fata de ei. Copiii trebuiesc integrati in societate, in grupul de la gradinita sau de la scoala, in grupul de prieteni din parc, in randul vecinilor sau a rudelor, ei trebuie sa stie ce inseamna normalitatea.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a nu avea impresia de superioritate, este bine sa ii demonstram prin comparatii cu ceilalti copii ca si ei detin aceleasi lucruri, ca au activitati comune, ca sunt si ei niste copii la fel ca toata lumea. Chiar daca situatia dumneavoastra materiala este una foarte buna, educatia nu trebuie sa-i lipseasca copilului ! El trebuie invatat ca a ajunge sus presupune efort, munca, perseverenta si ca lucrurile nu i se cuvin intru totul, ca va fi nevoit sa lupte pentru a se asemana cu dumneavoastra, chiar daca intr-un fel sau altul nu este asa si dumneavoastra veti fi mai protectori cu el. Acest lucru este bine sa i-l explicati pana ajunge adolescent, pentru a-si forma o gandire corecta si onesta.




Fara comentarii

Lasa un comentariu