Comunicare Relationala prin metoda ESPERE® – dedicata parintilor

Comunicare Relationala prin metoda ESPERE® – dedicata parintilor

0

poster relatii fericite, familii fericite #2A doua intalnire dedicata parintilor care doresc sa invete sa comunice relational si eficient cu cei mici – prin metoda ESPERE® – metoda creata de celebrul Jacques Salomé.

Chiar daca se apropie Sarbatorile de iarna, nu vrem sa va facem recomandari de cadouri pentru cei mici, ci vrem sa va vorbim despre ceea ce poate fi cu adevarat un dar pentru cei pe care ii iubiti. Vom vorbi despre ingredientele magice ale unei relatii frumoase si sanatoase: prezenta, coerenta, ascultare a celuilalt, mesaje pe care le transmitem.

Prezenta – inseamna timp petrecut impreuna. Chiar si atunci cand ai de facut atat de multe lucruri, implica-l pe cel mic in activitatile tale (cumparaturi, spalat vase, gatit etc).

Coerenta – mesajele transmise sa fie coerente, autentice, fac ceea ce zic si zic ceea ce fac. Fara amenintari, fara recompense. Regulile sunt pentru toata lumea de respectat, nu cer ceea ce eu insumi, ca parinte, nu pot sa respect.

Ascultare a celuilalt – cu adevarat sunt interesat de ceea ce imi spune celalalt, de ceea ce traieste copilul, fara sa il critic, fara sa ii dau sfaturi. Prin ascultare pot sa il ajut sa isi gaseasca propriile solutii la ceea ce are nevoie.

Mesajele pe care le transmit – il blocheaza pe celalalt, il fac sa isi piarda increderea in el (mesaje toxice) sau dimpotriva, il ajuta, il stimuleaza sa devina autonom, creativ, sa isi implineasca viata (mesaje cadou).

Cel mai important lucru pentru copilul tau este relatia frumoasa si constructiva pe care o hranesti in fiecare moment al zilelor si noptilor si la fel de important este si exemplul de relatie pe care i-l dai pentru o viata intreaga.
Vrei ca cel mic sa devina autonom, independent si sa aiba cu adevarat o viata fericita? Atunci, ca parinte, trebuie sa ai grija de toate nevoile copilului tau, astfel si de cele relationale.

Evenimentul Relatii fericite, familii fericite – editia #2 – Cel mai bun cadou pentru copilul tau va avea loc in data de 10 decembrie 2013, de la 18.30 la 21.00, la Hotel Capital Plaza – Bdul Iancu de Hunedoarea nr 54, Bucuresti.

Organizatori: Centrul de Dezvoltare Personală AmaneSer, Urbankid.ro și Macmackids.ro