Confort maxim pentru o fetita de 5 ani

Confort maxim pentru o fetita de 5 ani

0

Mobilier practic si ergonomic, culori indraznete, accesorii vesele, jucarii stimulative… Toate au avut menirea de a crea un spatiu optim pentru dezvoltarea unei fetite zglobii, plina de viata si cu inclinatii artistice.

thumb_650_x_432_20975-confort-maxim-pentru-o-fetita-de-5-ani1

Picture 1 of 4

Cea mai mare greseala pe care o pot face parintii atunci cand amenajeaza camera copilului este sa nu tina cont de preferintele si hobby-urile micului destinatar. O familie de bucuresteni a reusit sa evite aceasta capcana. Drept urmare, punctul de plecare in decorarea camerei fetitei lor au fost gusturile ei.

Mai mult, pentru ca aceasta sa beneficieze de un mediu care sa raspunda principalelor ei cerinte – de somn, joaca si studiu -, parintii s-au consultat cu arhitecta Cristina Serban, care le-a oferit sfaturi pretioase cu privire la combinarea culorilor, alegerea si amplasarea mobilierului.

Cristina le-a sugerat sa aleaga pentru mobilier nuante neutre (artar natur, lac alb), astfel incat acesta sa poata fi usor adaptat stilului de viata al adolescentei de mai tarziu. Totusi, pentru un aspect jovial, corpurile de mobilier prezinta si cateva accente de oranj si rosu. Restul culorilor provin din multitudinea de jucarii si accesorii (covor, perdea etc.). Acestea din urma constituie o optiune temporara, putand fi schimbate mai tarziu cu altele adecvate varstei si preferintelor fetei.

Avand in vedere ca Alexandra petrece mult timp studiind, o atentie sporita a fost acordata alegerii biroului si scaunului, care au inaltimea reglabila. Blatul biroului este rabatabil, pentru a fi adaptat fie scrisului, fie desenului – o mare pasiune a fetitei. Spatarul scaunului poate culisa in fata sau in spate, micsorand sau largind sezutul si adaptandu-se astfel la dimensiunea corpului copilului. Patul dispune de un sertar care in prezent serveste la depozitarea jucariilor, dar care, completat cu o saltea, poate deveni un pat numai bun in situatiile in care fetita are musafiri.

Material realizat cu sprijinul arhitectei Cristina Serban, tel.: 0722-519.046, [email protected]