Ceasul biologic al barbatilor accelereaza dupa 40 de ani

Femeile nu sunt singurele care trebuie sa-si faca griji cu privire la ceasul biologic. Fertilitatea masculina este afectata de trecerea timpului intr-un mod mai radical decat cea feminina.

Specialistii spun ca barbatii concep mult mai greu un copil dupa varsta de 41 de ani. Dupa varsta de 45 de ani, acei barbati care nu au inca o familie, ar trebui sa apeleze la ajutorul expertilor.

Studiul a fost efectuat in timpul procedurilor de inseminare artificiala. Sperma barbatului care dorea sa devina tata era injectata intr-un ovul provenit de la donatoare.

Toate ovulele proveneau de la donatoare tinere, fertile si sanatoase, asa ca nu puteau fi invinuite de esecul procedurii. Fertilitatea barbatilor scade cu 7 procente pe an, dupa varsta de 41 de ani. Incepand cu varsta de 45, ritmul se accelereaza.

Daca pacientii de 41 de ani aveau 60% sanse sa fertilizeze ovulul, cei de 45 de ani aveau doar 35% sanse sa aiba o sperma viabila.

Paula Fettback de la Clinica de Medicina Reproductiva din Brazilia a facut niste declaratii de care barbatii trebuie sa tina cont.

Si barbatii au un ceas biologic. Nu e ca acela al femeilor dar nu pot nici ei sa astepte la nesfarsit pana sa conceapa.”

Unele studii avertizeaza asupra riscului ca tatii mai in varsta sa conceapa copii cu probleme, ca defectele cardiace, schizofrenie, epilepsie si autism. De asemenea, oamenii nascuti din tati mai batrani sunt predispusi sa moara mai tineri.

Cu cat barbatii inainteaza in varsta, cu atat sperma lor scade in calitate. Intre altele, mici defecte genetice se strecoara in material, ceea ce duce la sarcini cu probleme.

Barbatii sunt sfatuiti sa renunte la fumat, sa bea cu moderatie, sa faca sport si sa manance bine daca vor sa aiba copii sanatosi.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare