Consumul prea mare de apa determina probleme de sanatate

Consumul prea mare de apa determina probleme de sanatate

0
apa (www.zeitnews.org)

apa (www.zeitnews.org)Se spune ca, daca bem multa apa, prevenim bolile de rinichi, slabim si sporim puterea de concentrare. Cu toate acestea, nutritionistii te avertizeaza ca s-ar putea sa ai probleme de sanatate daca bei 8 pahare de apa pe zi.

Acestia considera ca recomandarile populare privind consumul apei nu au suport stiintific si ca, respectarea lor, poate face mai mult rau decat bine.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Margaret McCartney, medic specialist si consilier in probleme de nutritie, sustine ca prevederile consiliilor de sanatate privind consumul a aproximativ 2 litri de apa pe zi, nu au fundament stiintific si ca respecta interesele brandurilor de apa, relateaza modista.ro.

McCartney arata ca, daca bem apa atunci cand nu ne este sete, puterea noastra de concentrare scade iar substantele dezinfectante folosite pentru sterilizarea recipientelor in care este imbuteliata apa pot fi toxice.

Consumul excesiv de apa iti mai poate provoca insomnie si are efecte nocive asupra rinichilor. Mai mult, McCartney te avertizeaza ca, daca bei prea multa apa, ai putea sa dezvolti o afectiune rara numita hyponatraemia. Aceasta apare ca urmare a reducerii dramatice a cantitatii de saruri din sange si are ca si consecinta inflamarea creierului.

Nu exista nici dovezi care sa sprijine ipoteza potrivit careia consumul de apa te ajuta sa slabesti, inhiband foamea. Medicii specializati in boli ale metabolismului sunt de acord ca apa bauta in exces nu are efecte benefice asupra siluetei.
Fara comentarii

Lasa un comentariu