Copilul are nevoie de libertate, lasa-l sa zburde afara!

Copilul are nevoie de libertate, lasa-l sa zburde afara!

0

lasa-copilul-sa-zburde-afara

Picture 1 of 2

Copilul tau trebuie sa faca miscare in aer liber, pentru a-si mentine organismul in forma.Trebuie sa culeaga flori, sa se joace in nisip, sa selecteze plante pentru ierbarul cerut la scoala, adica sa acumuleze experiente proprii, din viata reala. De altfel, sunt cunoscute beneficiile pe care la are miscarea asupra sanatatii fizice si psihice.

Nu tine copilul prea mult in casa. Daca isi petrece prea mult timp in casa, copilul poate deveni anemic, iar ca adult va fi timid. Te gandesti ca asa este ferit de pericolele de afara, dar de fapt el va invata intr-un mediu artificializat si nu se va putea adapta unor experiente reale. In plus poate petrece prea mult timp la televizor sau calculator, ceea ce creste riscul de obezitate.

Ce facem cu energia? Copilul tau trebuie sa-si consume energia in jocuri organizate in aer liber, si nu in lupte cu alti copii. Nu trebuie sa ne suparam daca cel mic se murdareste, se urca in copaci sau umbla prin baltoace.

Soarele il fereste de miopie. Conform unui studiu britanic, expunerea copiilor la lumina zilei este o solutie eficienta in prevenirea miopiei. S-a demonstrat ca acei copii care s-au jucat afara peste 3 ore zilnic, in sezonul cald, si minimum o ora iarna, au avut mai putine diagnostice de miopie, la 15 ani, decat cei care stateau in casa.

Jocurile copilariei noastre. Desi par invechite, jocurile pe care le-ai practicat tu in copilarie, il pot bucura si pe cel mic. Poate fi distractiv sa-l inveti sa se joace cu alti copii baba-oarba, sotron, intrecerea cu spatele, flori-filme-fete sau baieti, sau chiar omul negru. Poti intra si tu in joc, miscarea iti va aduce sanatate si voiosie.

sursa foto: theepochtimes.com si guardian.co.uk