Copilul la cresa

Copilul la cresa

copii la cresa (www.vinsieu.ro)

copii la cresa (www.vinsieu.ro)Atunci cand trebuie sa renunti la o buna perioada din concediul de cresterea copilului si sa te intorci mai repede la serviciu esti nevoita sa iti inscrii copilul la cresa sau sa il lasi in grija unei bone sau a bunicilor.

Cu toate ca traim o perioada in care serviciile de baby-sitting sunt la mare cautare, multe mamici se simt tematoare sa angajeze o bona pentru copilul lor fara recomandare si drept urmare isi indreapta atentia catre cresa de stat sau privata.

Cresa ofera o serie de avantaje pe care copilul aflat in grija bonei nu le poate primi:

  • integrarea in comunitate mult mai devreme decat in cazul celorlalti copii reprezinta un mare avantaj pentru cel mic intrucat devine mai sociabil si are un comportament capabil sa faca fata cerintelor in public;
  • la cresa copilul se afla in grija unui personal medical specializat ceea ce iti confera o mai mare siguranta pe parcursul intregii zile;
  • de educarea lui se ocupa mai multe persoane, oferindu-le suportul moral si material necesar cunoasterii.

De regula copiii sunt primiti la cresa inca din primul an de viata, insa pot exista si reguli interne care considera oportuna integrarea in colectivitate a copilului ce depaseste un anisor.
Rolul unei crese in viata copilului consta in:

  • supravegherea copilului;
  • asigura alimentatia necesara dezvoltarii copilului;
  • supravegheaza constant starea de sanatate a acestuia;
  • asigura servicii educative in functie de varsta si particularitati;
  • asigura copiilor si familiilor acestora consilierea potrivita legata de integrarea lor in societate;
  • urmareste interesul copilului si aptitudinile sale.

In acest fel vei putea beneficia de tot suportul personalului ce isi desfasoara activitatea in cadrul cresei care te vor sfatui cele mai oportune lucruri pentru copilul tau. Modul in care sunt ingrijiti si educati va trebui sa primeze in fata interesului material.

De aceea, atunci cand te decizi sa alegi o cresa pentru copilul tau este indicat sa te convingi tu insuti de modul in care se desfasoara activitatea zilnica in institutia aleasa. Numarul copiilor inscrisi, dar si numarul personalului medical si de supraveghere va trebui sa reprezinte un principal obiectiv atunci cand doresti sa iti inscrii copilul la cresa. Conditiile de igiena, o alimentatie corespunzatoare, dar si un mediu sigur care sa il fereasca pe copil de anumite pericole reprezinta alte criterii la fel de importante de selectie.