Crampele abdominale in sarcina

Crampele abdominale in sarcina

0
crampe abdominale

crampe-abdominale

Picture 1 of 2

Crampele abdominale apar in ultima perioada a sarcinii, spre sfarsitul trimestrului trei, fiind cunoscute in termeni medicali drept contractii.

Ultimele saptamani de sarcina pot deveni destul de suparatoare pentru gravida intrucat se poate confrunta cu o serie de probleme – dureri de spate, edeme la nivelul articulatiilor, presiune abdominala, crestere in greutate sau crampe abdominale. Cu toate ca aceste simptome sunt aparent obisnuite in timpul sarcinii este indicat sa va prezentati la medic in cazul in care lucrurile se agraveaza.

Crampele abdominale in timpul sarcinii pot fi confundate destul de usor cu contractiile, ceea ce poate conduce la concluzia ca nasterea se apropie. In cazul in care sursa lor este diferita de cea a contractiilor este indicat sa mergeti la medic pentru un consult de specialitate.

Potrivit medicilor crampele abdominale in timpul sarcinii apar in ultimul trimestru de sarcina, generand o stare de incomoditate pentru gravida. De regula, acestea anunta ivirea nasterii, fiind cunoscute in limbajul medical drept contractii Braxton Hicks.

Crampele obisnuite cu care va confruntati si atunci cand nu erati insarcinata trebuiesc indepartate intrucat pot conduce la declansarea contractiilor si implicit a nasterii. Asa ca, in cazul in care in timpul sarcinii, inca de la inceputul sau, va confruntati cu o astfel de problema este indicat sa o relatati medicului specialist obstretician in vederea prescrierii unei medicatii care sa va fereasca de eventualele probleme ce pot aparea pe parcurs.

Contractiile Braxton Hicks apar cu preponderenta in ultimul trimestru al unei sarcini, nefiind foarte dureroase. Cu ajutorul lor, organismul se acomodeaza cu noile schimbari ce pot aparea pe parcursul travaliului si cu contractiile de dinainte de nastere. Acestea se repeta de cateva ori pe zi, marindu-si intensitatea si durata in apropierea termenului de nastere.

Contractiile din timpul travaliului sunt mai intense si dureroase, repetandu-se la un interval mai scurt, de cateva minute la inceput, iar apoi mai des. Acestea nu trebuiesc confundate cu crampele abdominale.

Foto: http://imidoresccopii.ro / http://www.divahair.ro

Articole similare