Cu bebelu in avion

Cu bebelu in avion

0

Daca ti-ai planificat sa faci sarbatorile de iarna in strainatate si nu vrei sa-l lasi pe cel mic la bunici, intereseaza-te mai intai care sunt conditiile de calatorie cu avionul pentru copiii mici.Cea mai buna modalitate sa ai un copil linistit si multumit in orice calatorie este sa-l imbraci corespunzator si sa ai la tine  jucarii, gustari si o multime de scutece. Important este sa planuiesti din timp calatoria si sa fii intelegatoare cu nevoile copilului.

Urmeaza sfaturile noastre pentru ca cel mic sa se simta in siguranta si confortabil pe durata calatoriei cu avionul:

–       Copiii sub 2 ani pot calatori gratis cu avionul daca sunt tinuti in brate. Daca te hotarasti sa calatoresti fara sa cumperi bilet cu loc separat, personalul din avion iti va pune la dispozitie o centura speciala cu care cel mic va fi legat de tine. Asigura-te ca nu calatoresti pe acelasi rand cu un alt copil mic care este tinut in brate. In caz de urgenta, pentru fiecare rand exista doar o masca de oxigen in plus.

–       Sunt de preferat carucioarele care se pliaza si incap in compartimentul de bagaje din plafon.

–       Atunci cand achizitionezi biletul spune ca ai cu tine un copil pentru a nu fi asezata pe un rand aflat langa iesirea de urgenta.

–       Da-i copilului sa bea din biberon sau sa foloseasca o suzeta in timpul decolarii si aterizarii. Suptul si inghititul vor egaliza presiunea din urechi

–       Planificati gustarile. Cu toate ca mancarea pentru copii este uneori disponibila si in avion, ar fi mai bine sa o aduci de acasa.

–       Schimbarea scutecelor va fi o provocare. Pune scutecele murdare in pungi si arunca-le in cosul de gunoi de la toaleta.