Primii Pași – măsuri de siguranță pentru copiii mici

Primii Pași – măsuri de siguranță pentru copiii mici

0

Ne gândim constant la tot felul de măsuri de siguranță pentru copiii mici, în special la primii pași.

Îmi aduc aminte că, în școala generală, am învățat câte ceva la Cercetaşii României despre siguranța la locul de joacă, precum și despre cum să traversez strada. Însă, acum vorbim despre un alt grad de încărcare al traficului și despre copiii mici care fac primii pași în învăţarea abilităţilor motorii.

Măsuri de siguranță pentru copiii mici – Primii Pași

Odată ce copiii tăi vor face primii pași, vor dori să folosească această nouă “putere” cât mai mult posibil. Cunoscând câteva sfaturi simple, vă puteți încuraja copiii să exploreze. Dar, în același timp, să fie în siguranță atunci când sunt plecați de acasă.

Copiii mici nu ar trebui niciodată să traverseze strada fără un adult. Stim cu toții că trebuie să ne supraveghem copilul îndeaproape. Însă, există situații în care nu putem fi atenți în fiecare secundă.

De aceea, este important să discutăm cu copiii noștri și să îi ajutăm să conștientizeze mișcări simple și sigure pentru plimbare și joacă.

  • Discutați cu copiii dvs. despre cum să fiți în siguranță și conștienți în timp ce mergeți.
  • Spuneți copiilor să privească din nou la dreapta și la stânga, atunci când traversați strada.
  • Învățați-i să nu alerge sau să nu se arunce în stradă. Chiar și atunci când o jucărie a aterizat în stradă.
  • Amintiți-le copiilor să facă contact vizual cu șoferii înainte de a trece prn fața lor, chiar dacă sunt pe trecerea de pietoni.
  • Este întotdeauna cel mai bine să mergi pe trotuare. Dacă nu există trotuare, mergeți cu fața spre trafic, cât mai departe de mașini.
  • Fiecare copil este diferit, dar din punct de vedere al dezvoltării, poate fi greu pentru un copil să “calculeze” viteza și distanța mașinilor până la vârsta de 10 ani.
  • Traversați străzile la colțuri, folosind semnale de circulație și trecerile de pietoni. Cele mai multe accidente se produc într-un alt loc decât intersecțiile.