Cum alegeti scaunul auto cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastra?

Cum alegeti scaunul auto cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastra?

0

Una dintre cele mai importante griji pe care le avem ca si parinti, este siguranta copilului nostru atunci cand ne deplasam. In fiecare an, sunt sute de copii raniti sau chiar ucisi in accidente auto. Utilizarea corecta a scaunelor auto, ajuta la mentinerea copiilor in conditii de siguranta. Insa, cu atat de multe tipuri de scaune diferite existente pe piata, multi parinti gasesc aceasta alegere coplesitoare.

Tipul de scaunul auto de care un copil are nevoie, depinde de mai multe lucruri, inclusiv de varsta si marimea copilului si tipul de automobil in care va fi amplasat scaunul.
Cum alegeti scaunul auto cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastra?
Atunci cand doriti sa achizitionati un scaun auto pentru copii, pastrati in minte urmatoarele sfaturi:

 • Nici un model de scaun auto nu este „cel mai bun” sau „cel mai sigur.”
  Cel mai bun scaun auto este cel care se potriveste varstei copilului, este instalat corect, se potriveste bine in masina dumneavoastrasi este utilizat in mod corespunzator de fiecare data cand conduceti.
 • Nu decideti in functie de pret.
 • Evitati scaunele auto second-hand.

Nu utilizati niciodata un scaun auto care:

 • Are crapaturi vizibile pe el.
 • Nu are plicat pe scaun eticheta portocalie de omologare cu standardul ECE R44-04.
 • Nu vine cu instructiuni. Veti avea nevoie sa stiti cum sa folositi scaunul.
 • Ii lipsesc parti. Scaunele auto second-hand se vand adesea fara piese importante. Consultati-va cu producatorul pentru a va asigura ca puteti obtine piesele lipsa.
  •Nu folositi scaunele auto care au fost implicate intr-un accident. Producatori de scaune auto copii recomanda sa inlocuiti scaunul dupa orice accident, chiar si unul minor.

Un scaun pe care il puteti utiliza o perioada indelungata de timp este scaunul auto Georgia Isofix Kidscare. Scaunul este recomandat pentru grupele 1/2/3, adica se utilizeaza de la 9 kg pana la 36 kg.

georgia_isofix

Scaunul Georgia Isofix Kidscare are spatarul reglabil in 4 pozitii, una dintre pozitii fiind de somn. Scaunul este dotat cu mai multe sisteme de siguranta:

 • Sistemul isofix care inlatura riscul unei montari incorecte, si asigura o fixare sigura in masina.
 • Sistem de protectie laterala in caz de impact (SPS), acest sistem preia din forta socului in caz de impact.
 • Centura de ancorare superioara (Top Tether), acesta se prinde in portbagajul masinii intr-un loc special conceput.

Pentru a gasi modelul potrivit puteti vizita www.bebecarucior.ro unde gasiti o gama mare de scaune auto copii sau scaune auto isofix care asigura copilulului dumneavoastra o calatorie confortabila si sigura in masina.

5
Bebecarucior.ro va invita sa navigati printre sutele de scaune auto de la branduri de top, inclusiv Britax Romer, Kiwy, Coletto, Joie, Nuna, KidsCare si altele.