Cum elimina bebelusul aerul dupa alaptare?

Cum elimina bebelusul aerul dupa alaptare?

0
alaptare (www.evz.ro)

alaptare (www.evz.ro)Eliminarea aerului dupa alaptarea bebelusului reprezinta una dintre principalele probleme cu care mamica va trebui sa se obisnuiasca imediat dupa nastere.

Potrivit medicilor, bebelusii inghit o cantitate destul de mare de aer in timpul alaptarii, fie ca este hranit la san sau cu biberonul. Asadar, necesitatea de a elimina aerul inghitit este destul de mare pentru ca bebelusul sa nu fie balonat sau sa elimine aerul impreuna cu o portie de laptic in timpul somnului, ceea ce il va putea ineca.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De asemenea, mamica va trebui sa il ajute pe bebelus sa elimine aerul inghitit atat in timpul meselor, cat si dupa ce bebelusul termina de mancat.

Iata cateva tehnici pe care le puteti folosi pentru ca bebelusul sa poata elimina aerul inghitit cu o mai mare usurinta:

  • incercati sa asezati bebelusul pe pieptul vostru, in asa fel incat capul sa ii fie ridicat peste umar. Aveti mare grija ca bebelusul sa nu cada. Atingeti-l destul de usor, prin miscari repetate si dese pe spate in asa fel incat sa elimine tot aerul inghitit in timpul alaptarii.
  • asezati bebelusul pe genunchii mamei, cu burtica in jos si bateti-I usor spatele pana ce aerul va fi eliminat.
  • tineti bebelusul in brate ca si cum ati dori sa il alintati. Leganati in timp ce ii atingeti usor spatele.

Potrivit specialistilor, aerul va fi eliminat in primele trei minute. In cazul in care bebelusul nu ragaie sau nu da aerul afara in tot acest timp nu mai incercati intrucat este posibil ca acesta sa fi inghitit o cantitate destul de mica de aer in timpul alaptarii.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu