Modelul parintilor este urmat de fiecare copil!

Modelul parintilor este urmat de fiecare copil!

0
familie fericita (www.jacksons-hotel.ie)

familie fericita (www.jacksons-hotel.ie)Modelul parintilor afecteaza in mare parte conduita copilului de mai tarziu. Modul in care acestia reactioneaza in familie ii ajuta pe cei mici sa se defineasca temperamental.

Potrivit psihologilor, fata isi alege modelul de barbat uitandu-se la trasaturile tatalui sau, iar baiatul incearca sa isi aleaga sotia asemenea trasaturilor mamei. De asemenea, fetele isi doresc sa fie o parte din mama lor atunci cand ajung in adolescenta sau la maturitate, iar baietii isi doresc sa ajunga asemenea tatalui lor atunci cand se fac mari.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Modelul parintilor influenteaza in mare masura conduita copilului. Potrivit specialistilor, parintii reprezinta primele persoane cu care copilul intra in contact atunci cand vine pe lume. De aceea, ii considera ca fiind cei mai buni, protejand cele mai bune valori si isi doreste sa ii imite in tot ceea ce fac.

Asa se intampla ca tot mai multi copii ajung sa spuna ca atunci cand se vor face mari isi doresc sa isi intemeieze o familie asemenea celei in care traiesc deja.

De regula, daca modelul parintilor este unul pozitiv, atunci copilul nu va avea nimic de suferit. In cazul in care parintii trec prin anumite probleme de viata, uneori destul de majore, comportamentul lor il va afecta destul de mult pe copil, lasandu-i urme ce nu mai pot fi sterse pentru tot restul vietii.

Atunci cand aducem aminte un divort, certuri, infidelitatea dintre parinti, copilul va trage concluziile care il avantajeaza cel mai bine in acel moment, putandu-i dauna mult mai tarziu la maturitate.

Spaima ca parintii nu se mai inteleg sau ca urmeaza sa se desparta, spaima violentei in familie determina o mare suferinta pentru copilul de mai tarziu. Chiar daca te gandesti ca copilul va putea trece peste acest lucru cu usurinta, fiind mic si nestiind ce se intampla, in realitate, la maturitate el nu va face altceva decat sa urmeze modelul parintilor sai. I se va parea la fel de normal sa incheie o casatorie din care a rezultat un copil, i se va parea normal sa isi loveasca partenera sau sa o insele.

Potrivit psihologilor, aceste situatii pot fi evitate in cazul in care unul dintre parinti isi pastreaza o conduita morala buna, putandu-i da copilului propriul sau exemplu. Ceea ce copilul isi doreste de la parintii care ajung sa nu se mai inteleaga este pur si simplul o explicatie, un raspuns la intrebarile sale.

In cazul in care parintii ajung sa divorteze copilul se va autoinvinovati, considerandu-se unicul vinovat de drama prin care trec parintii sai. De aceea, incercati sa il faceti sa inteleaga de ce s-a ajuns aici si cum vor decurge relatiile dintre voi pe mai departe.
Urmarea modelului parintilor se va face de majoritatea copiilor. De aceea, este indicat sa le oferiti un strop de fericire in fiecare zi in asa fel incat acestia sa se simta iubiti si adorati de propria lor familie, lasand deoparte grijile unui cuplu nefericit.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu