Cum iti pot da seama ca a inceput travaliul?

Cum iti pot da seama ca a inceput travaliul?

Expertii nu au inteles pe deplin ce anume porneste organismul sa intre in travaliu si nu exista inca nicio cale prin intermediul careia poti prezice exact cand va incepe acesta. Corpul se pregateste propriu-zis pentru nastere cu o luna inainte de termen, iar tu nu iti pot da seama de aceasta, sau, dimpotriva, poti incepe sa sesizezi anumite simptome pe masura ce se apropie momentul cel mare.

Iata cateva dintre schimbarile care pot avea loc in saptamanile care preced nasterea.

Bebe „cade”

Daca aceasta este prima ta sarcina, vei simti o presiune cu cateva saptamani inainte de nastere. Aceasta va fi resimtita in zona pelvisului si senzatia pe care o simti iti taie literalmente respiratia, avand senzatia ca il „scapi” pe bebe.

Observi o scurgere

In timpul sarcinii, colul ramane inchis, aceasta fiind modalitatea naturii prin care bebelusul este protejat de expunerea la infectii. Pe masura ce progresezi in travaliu, colul se dilata si se pregateste pentru nastere. Vei elibera o anumita cantitate de secretie si anumite vase de sange se pot sparge pe masura ce colul de dilata. In acest punct, travaliul poate dura de la cateva ore pana la cateva zile, dar acesta este un semn ca ai un col care trece prin transformari si care se pregateste pentru nastere.

Stari de diaree

In prima parte a travaliului corpul tau iti va transmite semnale, precum eliberarea unor hormoni care vor iti vor provoca stari de diaree.

Dureri de spate

Daca esti precum majoritatea femeilor insarcinate, spatele te va fi durut deja de luni bune. Dar cand durerea devine cu adevarat de nesuportat, acesta poate fi un semn ca esti in travaliu. In mod normal, bebelusul coboara prin canalul de nastere, atingand coloana ta vertebrala cu craniul sau. Rezultatul este aceasta durere insuportabila care radiaza si in abdomen, dar in mare parte este concentrata pe partea de spate. Fie ca esti sau inca nu esti in travaliu, durerile de spate insuportabile sunt fara indoiala un semn clar ca esti aproape de momentul nasterii.