7 semne ca ai intrat in travaliu

7 semne ca ai intrat in travaliu

0

Daca esti la finalul ultimului trimestru de sarcina, probabil ca abia astepti sa nasti. Dar care sunt primele semne de travaliu? Le aflati citind in continuare. 

  1. Ruptura membranelor

Ati auzit probabil termenul “se rupe apa”. De fapt, sacul amniotic care inconjoara bebelusul se rupe, iar lichidul amniotic se scurge prin vagin. Acesta este primul semn care apare la doar 15-25% dintre gravide. Asadar, nu este chiar atat de comun precum se vede in telenovele. La unele femei se scurge doar o cantitate mica de lichid, la altele mai mult. Unele au declarat chiar ca au auzit ca un fel de pocnitura inainte sa se rupa apa.

Lichidul amniotic se poate scurge, putin cate putin, timp de mai multe zile. Este indicat sa-ti pui un absorbant (nu un tampon intern) si sa suni doctorul. In unele cazuri pot fi scurgeri ale vezicii urinare. Nu trebuie sa-ti fie rusine de asta, pentru ca este ceva foarte des intalnit la sarcinile aproape de nastere.

Vei putea fi sigura ca ti s-a rupt apa daca:

– nu poti controla scurgerea

– absorbantul este mai tot timpul plin

– lichidul nu miroase a urina.

Unele femei spun ca acest lichid miroase a sperma. El poate fi limpede sau poate avea tente roz. Daca este verde, maro sau orice alta culoare cere de urgenta sfatul medicului.

De cele mai multe ori apa se rupe in timpul noptii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.