Cum obtii indemnizatia de crestere a copilului de la 2 la 3 ani

[imagebrowser id=819]Daca vrei sa-ti prelungesti concediul de crestere a copilului de la 2 la 3 ani si ai obtinut deja certificatul de incadrare in grad de handicap, trebuie sa incepi sa te interesezi si de obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Uite care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

Mergi la locul de munca si depune o cerere pentru prelungirea concediului (la care anexezi certificatul de incadrare in grad de handicap), si tot de acolo va trebui sa iei Anexa 2, completata de contabilul unitatii. Cu cererea stampilata si semnata, cu copii dupa actele de identitate si Anexa 2 te prezinti la serviciul indemnizatii din cadrul primariei.

Cu certificatul de incadrare in grad de handicap (original) si copii dupa actele de identitate mergi la un birou de copiat acte si la notariat, unde vei completa o declaratie tip. Cu documentele obtinute te intorci la Protectia Copilului.

Legea 166/ 2012 stabileste cuantumul indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap, la 85% din media veniturilor nete realizate de persoana îndreptăţită, în cele 12 luni anterioare naşterii copilului. Plafonul minim este 600 lei iar cel maxim 3.400 lei lunar. Beneficiarii care au drepturi stabilite de cel putin 6 luni, au obligatia sa isi achite impozitele si taxele locale, in caz contrar li se sisteaza drepturile banesti.

De retinut: art 2, punct. 6, din UG 111/2010, te lamureste care sunt beneficiarii indemnizatiei de crestere a copilului.

Daca vrei sa stii care sunt demersurile pe care trebuie sa le faci pentru obtinerea certificatului de handicap, vezi articolul „Prelungirea concediului de crestere a copilului de la 2 la 3 ani”

sursa foto: gab.giggle.com si ehow.com

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare