Cum oferi siguranta celui mic?

Cum oferi siguranta celui mic?

0

Atunci cand vorbim de siguranta copilului, trebuie sa ne gandim si la jucarii, precum si la accesoriile pentru depozitarea acestora.

Daca nu gasesti in magazine o mobila care sa se incadreze perfect spatiului disponibil, opteaza pentru un mobilier pe comanda, care sa contina cat mai multe rafturi pentru depozitarea jucariilor sau care sa permita introducerea cutiilor cu jucarii.

Agatatorile sunt o modalitate foarte buna de depozitare a jucariilor. Daca pe podea nu este spatiu pentru cosuri, foloseste cat mai multe agatatori, dar sa fie prinse/fixate la o inaltime la care copilul sa poata ajunge.

Atentie!

Nu pune la indemana copilului cutii care au un sistem de inchidere/deschidere ce il pot rani! Daca nu dispui de accesorii special create pentru depozitarea jucariilor si folosesti cutii cu utilizare larga, verifica daca acestea ofera siguranta pentru el.

Evita achizitionarea unor cosuri pentru jucarii greu de manuit! Chiar daca tu te ocupi de strangerea jucariilor, copilul este curios sa traga, sa scoata singur ceea ce il intereseaza. Un cos realizat din materiale dure se poate rasturna peste copil, lovindu-l.

Fii atenta la materialele din care sunt realizate cosurile/cutiile pentru jucarii! Sunt contraindicate cele realizate din materiale alergice sau pe care s-au aplicat vopsele ce contin substante toxice.

Sursa: casamea.ro