Cum poti folosi scoicile in decorul camerei copilului

 Cum poti folosi scoicile in decorul camerei copilului

0

Din moment ce luna mai a inceput, oficial s-a deschis sezonul estival pe litoralul romanesc. Pe langa baile in mare si construirea castelelor de nisip, stransul scoicilor este una dintre activitatile pe care cei mici, si nu numai, le bifeaza o data ajunsi pe plaja. Si astfel, la intoarcerea acasa te trezesti cu o colectie de scoici pe care probabil o vei depozita la un loc cu scoicile stranse in vacantele anterioare. Daca iti face placere sa mesteresti impreuna cu copilul tau si sa faceti impreuna diverse proiecte artistice, e posibil ca propunerile din acest articol sa te inspire sa realizezi obiecte decorative pe care le poti expune in camera celui mic.

 

Una dintre variantele cele mai usoare este sa lipim scoicile pe rama unei fotografii sau a unei oglinzi. Totodata, putem obtine un aranjament pentru perete cu ajutorul unor bucati de canvas vopsite pe care aplicam scoici de diverse forme sau marimi.

E bine sa iei in considerare faptul ca esti liber sa schimbi aspectul scoicilor prin vopsirea lor, care se poate face cu vopsea, spray sau chiar oja, sau prin aplicarea unui strat de lipici urmat de sclipici colorat. Odata realizate aceste modificari, poti crea diverse proiecte, ca de exemplu tablouri cu tema marina sau ghirlande din scoici colorate.

Daca insa nu ai timpul sau rabdarea necesare pentru astfel de proiecte, sau in cazul in care copilul tau nu este un fan al activitatilor de acest gen, poti foarte bine sa azesi scoicile in borcane colorate, cu putin nisip pe fundul acestora, si sa le integrezi in decorul camerei, alegand ca si loc de expunere pervazul, un raft, noptiera sau biroul.