Cum pregatim patutul pentru venirea acasa a nou-nascutului?

Cum pregatim patutul pentru venirea acasa a nou-nascutului?

0

bebelusOrice nou-nascut are nevoie de ingrijire din partea parintilor. Adus acasa de la maternitate trebuie sa va asigurati ca acesta are patutul pregatit pentru orele de somn pe care le va petrece in primele saptamani de la nastere.

Patutul nou-nascutului trebuie sa ii creeze confortul necesar, dar si o buna odihna. De asemenea, aranjarea acestuia cu lenjerie de calitate confera o senzatie placuta si mai multa liniste micutului.

Lenjeria pe care o asezi in patutul nou-nascutului va trebui sa fie simpla, fara multe imprimeuri sau accesorii intrucat colorantii folositi pot fi nocivi. In cazul in care parintii doresc o lenjerie mai vie este bine sa optam pentru un imprimeu tesut.

Imprimeurile de pe lenjerie contin de cele mai multe ori coloranti chimici daunatori pielii. De asemenea, colorantii pot zgaria tegumentul fin al nou-nascutului. Asa ca, parintii vor trebui sa le aleaga cu multa grija.

Lenjeria patutului va trebui schimbata de cel putin doua ori pe saptamana pentru ca nou-nascutul sa fie sanatos.

Medicii sunt de parere ca lenjeria va trebui sa fie din bumbac, un material rezistent temperaturilor inalte necesare spalarii dese.

In fiecare dimineata este bine sa scuturati lenjeria si patura din patut. In acest mod veti feri micutul de eventualele probleme respiratorii care pot aparea din cauza prafului.

Nici salteaua patutului nu trebuie neglijata. Folositi spray-uri speciale pentru curatarea prafului existent in aceasta.

Nu puneti niciodata plapumioare grele ori perne mari intrucat exista riscul de asfixie a bebelusului. Tocmai de aceea, specialistii considera ca temperatura din camera nou-nascutului trebuie sa fie confortabila in asa fel incat sa fie inveliti doar cu paturi subtiri, pana la nivelul abdomenului.

Mai inainte de aducerea pe lume a nou-nascutului este bine sa va informati asupra beneficiilor produselor bio, mult mai sanatoase pentru cei mici.

 

 

 

 

Articole similare