Cum recunosti copilul supradotat?

Cum recunosti copilul supradotat?

0
copil care citeste

copil-care-citeste-2

Picture 1 of 2

Atunci cand copilul da semne de mai multa inteligenta parintii ajung sa il suspecteze ca este unul supradotat.

Inca din primii ani dupa nastere, copiii pot intelege tot ceea ce parintii le povestesc. Alfabetul, cifrele, dar si joaca la calculator pot deveni lucruri extrem de serioase pentru copilul supradotat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Atunci cand copilul da astfel de semne este indicat sa mergeti impreuna  cu el la un psiholog in vederea testarii sale de catre o persoana specializata si cu abilitati. In cazul in care copilul trece testele pe care psihologul i le sugereaza pentru un coeficient de inteligenta ridicat, atunci copilul poate fi declarat supradotat.

In alte randuri, copilul poate fi depistat inca de la gradinita de catre educatoare. Aceasta le va putea transmite parintilor despre abilitatile copilului, atentionandu-i ca au de-a face cu un copil supradotat. De asemenea, aceasta le va putea oferi o serie de sfaturi pentru ca parintii sa cunoasca cum anume sa ii exploateze inteligenta si cum anume sa se comporte cu el.

Un copil supradotat este mereu entuziast de tot ceea ce este nou si prezinta dovezi destul de evidente din care parintii si cei apropiati sa isi dea seama de inteligenta acestuia. Modul in care acesta reuseste sa deprinda anumite elemente noi este unul extrem de rapid, insa acesta se poate exprima cu multa lejeritate atunci cand este sigur de capacitile sale si de stapanire a unui anumit domeniu.

In cazul in care copilul este unul supradotat veti fi surprinsi sa observati ca acesta va reusi sa cunoasca alfabetul inca de la cativa anisori. Va cunoaste cifrele, va sti sa numere sau distinga culorile si alte elemente de maxima importanta. Un astfel de lucru iti va da de gandit ca face parte din categoria copiilor cu abilitati cerebrale destul de importante.

La fel de frecvent se poate intampla ca acesta sa aiba talent la muzica sau la desen, sa cunoasca modul de impletire a culorilor, dar si cele mai frumoase rezonante muzicale. In acest caz copilul face parte din categoria celor cu vocatii artistice pe care va trebui sa stii cum sa le exploatezi eficient pentru binele sau.

Foto: http://www.calificativ.ro / http://assets.acasatv.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu