De ce sa tii cont in alegerea numelui copilului?

De ce sa tii cont in alegerea numelui copilului?

0
alegerea numelui

alegerea-numelui

Picture 1 of 2

In timpul sarcinii orice gravida se gandeste impreuna cu partenerul ce nume sa aleaga pentru copilul sau dupa nastere.

Alegerea numelui copilului reprezinta o decizie extrem de importanta pentru parinti. De aceea, multi dintre viitorii parinti incearca sa se gandeasca cu grija si cu mult timp inainte asupra numelui copilului. Fie ca tin cont de parerile prietenilor si ale familiei, fie pur si simplu isi doresc un nume care sa ii reprezinte –  o astfel de decizie este una extrem de grea si de dificila in perioada sarcinii, putand naste destul de multe controverse.

La alegerea numelui copilului va trebui ca gravida sa aiba in vedere o serie de lucruri. Rezonanta auditiva si  compatibilitatea cu numele de familie sunt elemente esentiale atunci cand parintii se hotarasc sa ia o astfel de decizie. De asemenea, indiferent cat de interesant vi s-ar parea un anumit nume, ofiterul de stare  civila are dreptul de a refuza un nume cu caracter obscen.

Ori de cate ori ii alegi numele copilului va trebui sa cunosti ca prenumele ales ii poate influenta destul de mult destinul. Cel  care poarta un nume unic iese destul de mult in evidenta celorlalti, nu de putine ori spunandu-se ca aceia cu nume rare sunt nefericiti.

Prietenii si rudele apropiate iti pot sugera cateva idei referitor la alegerea numelui copilului. In cazul in care numele ales este pe placul tau si al partenerului incearca sa tii cont si de parerea acestora. Atunci cand vei aduce pe lume un copil de cele mai multe ori te gandesti ca acesta sa poarte numele celui mai apropiat bunic sau strabunic – asa ca, dupa o discutie  cu partenerul, poti lua o astfel de decizie.

Semnificatia numelui reprezinta un alt criteriu important in alegerea numelui copilului. De aceea, gravida va trebui sa se informeze inca din timp asupra semnificatiei numelor alese.

In cazul in care partenerul isi doreste ca propriul copil sa poarte numele sau, insotit de sintagma junior ii puteti face pe plac, fiind una dintre cele mai potrivite decizii, care ii pot aduce in acelasi timp mare bucurie partenerului de cuplu.

Foto: http://www.adevarul.ro / http://www.ohana.ro

Articole similare