Cum sa construiesti un leagan pentru copii

Cum sa construiesti un leagan pentru copii

0

Indiferent de varsta copilului tau, odata ce a descoprit leaganul, cu greu il mai poti tine departe de locul de joaca. O metoda ieftina, eficienta si pe gustul tau este sa-i construiesti propriul leagan.

In functie de preferintele celui mic poti personaliza leaganul astfel incat copilul tau sa ramana placut impresionat.

Materiale necesare:

– un scaun vechi, de care nu mai ai nevoie;
– vopsea;
– franghii;
– bormasina.

In plus, vei avea nevoie de un loc unde sa-l instalezi. In functie de varsta celui mic si de greutate, leganul il poti monta fie pe ramura mai groasa a unui copac, fie poti construi un schelete din lemn.

Scaunului vechi, inaltura-i picioarele. Finisajul deja existent va fi inlocuit cu un lac proaspat, intr-o culoare agreata de cel mic, nu inainte de a curata suprafata lemnoasa cu o foaie de smirghel.

Dupa ce vopseaua s-a uscat puteti incepe operatiunea de montare a franghiei. Cu ajutorul unei bormasini formati gauri in colturile extreme ale scaunului. Prin incizia formata inserati franghia, pe care ulterior fie o innodati direct foarte bine, fie ii aplicati un accesoriu metalic la capat cu rolul de a spori rezistenta.

Ultimul pas, cel mai simplu, este sa atarnati leaganul in spatiul rezervat. Acum este cel mai potrivit moment sa reglati lungimea franghiei in functie de inaltimea copilului.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com