Cum sa cresti un copil inteligent, creativ si cu personalitate

Cum sa cresti un copil inteligent, creativ si cu personalitate

0

De cand e lumea ii invatam pe copiii nostri diferite lucruri in joaca, prin cantec, explicatii, povesti sau oferindu-le jucarii. Tu, draga mamica sau taticule, ai o metoda preferata?

Sau, energia debordanta a puiului tau iti depaseste de multe ori puterea si disponibilitatea? Practic, cand vii acasa de la serviciu este cu atat mai greu sa-i raspunzi adecvat la zecile de intrebari, sa-i spui o poveste sau sa te joci ore intregi cu el.

Didactica moderna te poate insa ajuta sa devii un parinte mai puternic si in mod sigur mai relaxat. Copilul este ca un “burete”. El capteaza tot ceea ce se intampla in jurul lui si are o disponibilitate mare de a invata.

Ce va invata?, depinde in mare masura de tine. Pentru aceasta este indicat ca instruirea sa fie atractiva, flexibila, adecvata si adaptata copilului, in concordanta cu posibilitatile sale. Dar, lucrul cel mai important este sa ii faca placere.

Una dintre metodele cele mai eficiente pentru dezvoltarea inteligentei si creativitatii copilului, prin joaca, este folosirea fiselor distractive si educative. Iar copiii le adora, ceea ce este un mare avantaj pentru toata lumea.

Ce este o fisa educativa sau o fisa de lucru? Este un instrument didactic realizat in forma unui joc activ si distractiv, o metoda pentru dezvoltarea intelectuala si comportamentala a copilului. Prin jocuri inteligente i se poate dezvolta curiozitatea, sau i se deschide calea pentru cunoasterea concret intuitiva, copilul analizeaza obiecte si fiinte, sau diferentiaza corect culorile, poate aprecia marimi, socoteste, deseneaza, gandeste si creeaza.

Jocurile didactice cu caracter distractiv ii atrag in mod special pe copii si le usureaza rezolvarea sarcinilor. Se stie ca orice munca facuta cu placere pare mai usoara. Totodata, pe parcursul jocului, copilul se familiarizeaza cu efortul intelectual sustinut.

Draga mamica si drag tatic, joaca-te inteligent cu copilul tau! Energia copilului tau poate fi consumata intr-un mod cat se poate de frumos, pozitiv si conmstructiv. 231 de Fise distractive si educationale din cele mai variate domenii iti vin in ajutor. Vei regasi aici Fise educationale de desenat, Fise de invatat numerele, Fise logice si distractive, Fise pentru recunoscut litere, samd.

Poti tipari rapid diverse fise pentru copilul tau, fie ca e vorba de pagini de colorat, exercitii de matematica/logica sau diverse jocuri, exact pentru varsta lui. Fisele pe care le gasesti pe acest CD sunt deopotriva folositoare pentru educatorii din gradinite care-si pot imbogati materialul didactic.

Luna aceasta,  CD-ul “Joaca-te inteligent cu copilul tau – Fise distractive si educationale”, alaturi de CADOUL “Cele 31 de reguli esentiale ale educarii copilului” are un pret special. Daca doresti sa il achizitionezi pentru copilul tau,  te  rugam sa completezi formularul de comanda disponibil la www.fisepentrucopii.rs.ro.