Supa crema cu fasole pestrita si sparanghel

Supa crema cu fasole pestrita si sparanghel

Sunt foarte multi copii care nici nu vor sa auda de legume la masa si la fel de multi parinti disperati de aceasta situatie. Probabil te-ai confruntat si tu cu rezistenta celui mic la legume. Mai jos iti ofer o idee minunata de a camufla cateva legume, nu prea populare printre copii, intr-o supa-crema cu fasole pestrita si sparanghel.

Ingrediente:

  • 40 g fasole pestrita prefiarta din conserva
  • o salata
  • 2 maini fasole verde pastai (poate fi si congelata)
  • 2 bucati de sparanghel
  • 150 g de unt
  • 20 ml smantana
  • 1,5 l supa de pui
  • un varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper

Inainte sa te apuci sa cureti ingredientele trebuie sa ai pe aragaz 1,5 l supa de pui clocotita. Salata se spala, se usuca si se taie fasii. Fasolea verde se spala si se scurge de apa. Topeste untul la foc mediu intr-o cratita cu fund dublu si adauga salata verde. Aceasta se innabusa aproximativ 3 minute, timp in care trebuie sa stai cu ochii pe ea ca sa nu se arda. Toarna apoi salata in supa si adu-o la fierbere. Adauga fasolea pestrita si fasolea verde si lasa-le sa fiarba impreuna timp de 20 de minute. Spre final se adauga si sparanghelul care nu trebuie gatit excesiv. Cand fasolea pestrita si fasolea verde s-au inmuiat, se ia supa de pe foc si se mixeaza cu blenderul toata compozitia. Se adauga smantana, se condimenteaza cu sare si piper si un varf de cutit de nucsoara. La final se mai fierbe la foc mic pentru aproximativ 2 minute. Se serveste cu crutoane.

Articole similare

0

0