Cum să faci cel mai bun frappe grecesc?

Zilele de vară lungi și relaxante merită să fie petrecute în compania băuturii tale preferate: cafeaua.

Noi, iubitorii de cafea, nu ne putem gândi la o altă modalitate mai plăcută de a ne răcori în sezonul estival decât cu o cafea cu gheață.

Frappe-ul este o băutură grecească formată din cafea cu gheață realizată din cafea instant, apă, cuburi de gheață și zahăr sau uneori chiar și înghețată. Această băutură a fost inventată în 1957 de către Dimitris Vakondios, în timpul Târgului Internațional de la Salonic. Încă de atunci, frappe-ul a devenit o băutură extrem de apreciată în Grecia și Cipru, al cărui impact s-a răspândit curând în întreaga lume.

Frappe-ul, așa cum grecii l-au creat, are o rețeta simplă. Într-un shaker de cocktail-uri sau într-un mixer, adaugi unul sau două pliculețe de cafea instant, zahăr după gust și puțină apă. Dacă folosești un shaker, te ajută să aduci spuma cafelei deasupra. Poate fi servit cu sau fără lapte.

Versiunea care este acum populară în coffee shop-uri presupune folosirea unui blender. Amesteci bine cuburile de gheață, laptele, zahărul, cafeaua instant, puțină apă, arome sau siropuri la alegere (chiar și alcool) în blender și torni totul într-un pahar înalt. Îi adaugi ca topping orice dorești – frișcă, înghețată, sirop de ciocolată, pentru că nu poți da greș.

În funcție de cât de dulce se preferă frappe-ul, în Grecia există trei variante de frappe: cea dulce, cu 2 lingurițe de cafea și 4 de zahăr (glykós), cea medie, cu 2 lingurițe de cafea și tot atâtea de zahăr (métrios), respectiv cea simplă, fără niciun pic de zahăr (skétos).

Există și mai multe variante de a crea frappé-ul. Bulgarii, de exemplu, amestecă frappé-ul cu Coca Cola, în locul apei. În Danemarca vei găsi frappé-ul făcut cu lapte rece, iar sârbii își crează frappé-ul cu lapte sau înghețată și puțină frișcă pe deasupra.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare