Terapie antistres: coloratul pentru adulți

Cărţile de colorat pentru adulţi sunt la mare căutare în ultima perioadă. Ca hobby sau ca parte a unei terapii, coloratul este o activate la îndemâna oricui și are multe beneficii. Și e bine să profităm de el.

Asociat cu petrecerea educativă a timpului liber de către copii, coloratul este totuşi recunoscut ca o activitate relaxantă ce favorizează concentrarea şi creativitatea. El este inclus în tradiţia hindusă şi budistă sub forma desenelor sacre, extrem de elaboratele “mandala”.

Adulţii cărora le place să coloreze şi specialiştii care s-au ocupat de această problemă afirmă că cine colorează se bucură de calm, seninătate şi relaxare, uitând astfel necazurile vieţii zilnice. Coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietăţii şi a insomniei.

El stimulează latura creativă, fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate. În plus, participă la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditaţie. Este o activitate solitară sau familială, în funcţie de dorinţele momentului.

Iată, pe scurt, care sunt cele mai importante beneficii pe care această terapie alternativă le poate oferi:

Dezvoltă creativitatea și dexteritatea

Reduce anxietatea

Ajută la stimularea simultană a celor două emisfere cerebrale

Ne ajută să intrăm în contact cu copilul din noi

Are efecte similare cu meditația

Dezvoltă abilitatea de a te concentra în orice condiții

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare