Cum sa ingrijesti corect bontul ombilical

Cum sa ingrijesti corect bontul ombilical

0

Toti proaspetii parinti sunt speriati de ideea ingrijirii ombilicului la nou-nascut. Se dezinfecteaza buricul cu spirt sau poate fi spalat in mod obisnuit cu apa si sapun? Este adevarat ca nu ai voie sa uzi bontul ombilical? Afla de mai jos raspunsurile corecte la aceste intrebari.Cum se ingrijeste in mod corespunzator buricul unui nou-nascut? Sfaturile din acest articol se adreseaza si mamelor care au deja un copil mai mare, iar acum sunt la al doilea, deoarece metodele de ingrijire s-au schimbat fata de ce stiau ele si au aplicat la primul nascut. Asa ca stergeti din memorie cunostintele invechite despre ingrijirea ombilicului.

 

De cativa ani se aplica o metoda noua si complet diferita fata de cea din trecut, cu privire la ingrijirea bontului ombilical. In trecut, pentru ca era interzis sa uzi buricul nou-nascutului, se recomanda curatarea acestuia cu o solutie formata din alcool 70%. Astazi stim ca evitarea udarii buricului nu prelungeste perioada pana cand el se desprinde. Dimpotriva, curatarea cu alcool poate cauza iritatii grave (si chiar arsuri) pe pielea delicata din jurul ombilicului.

Astazi medicii recomanda spalarea bontului ombilical cu apa si sapun, apoi uscați bine cu un prosop curat. Dupa aceea trebuie sa stergeti bontul cu o solutie antiseptica (de exemplu betadina), iar la final sa aplicati baneoncin pudra. O sa vedeti ca aplicand aceasta metoda de ingrijire, buricul copilului nu va cadea mai tarziu decat daca nu l-ati fi udat deloc.

Articole similare