Cum să îți alegi încălțămintea sport perfectă

Cum să îți alegi încălțămintea sport perfectă

Dacă în urmă cu ceva timp încălțămintea sport reprezenta o alegere doar atunci când desfășuram diferite activități fizice, astăzi orizonturile acestui tip de încălțăminte sunt mult mai extinse. Practic, pentru multe persoane o pereche de adidasi reprezintă mai mult decât un simplu tip de încălțăminte, ci mai degrabă un stil de viață.

Cu toate acestea, există încă multe persoane care nu știu cum să își aleagă o pereche de adidași pe care apoi să îi îndrăgească din toate punctele de vedere. Iar acest lucru poate fi privit ca pe o adevărată problemă, mai ales dat fiind faptul că încălțămintea poate avea un impact major asupra stării noastre de sănătate.

Practic, prin faptul că o pereche de adidași se dovedește a fi inconfortabilă, urmările pot fi destul de urâte mai ales la nivelul coloanei.

De aceea, împreună cu echipa de la Tocmania.ro am pregătit mai multe sfaturi pentru alegerea corectă a unei perechi de încălțăminte sport. Astfel, dacă și tu crezi că faci deseori greșeli atunci când îți cumperi încălțămintea, greșeli în urma cărora ai de suferit, sfaturile in rândurile următoare te pot ajuta să le eviți:

Ține cont de sezonul în care vrei să porți încălțămintea

Puține perechi de încălțăminte se pot adapta cu ușurință condițiilor meteo indiferent de sezon. Iar din acest motiv va trebui să te gândești la anotimpul în care vei purta încălțămintea sport aleasă. Prin urmare, chiar dacă ne aflăm în mijlocul sezonului rece și totuși putem purta încălțăminte de iarnă în foarte multe zile, nu este numaidecât o idee excelentă să porți adidași prin zăpadă, de exemplu.

De asemenea, o pereche de adidași albi nu ar reprezenta o idee excelentă pentru anotimpurile ploioase, atunci când murdăria este mereu prezentă pe trotuare.

Care sunt așteptările pe care le ai de la noii tăi adidași?

Va mai trebui să stabilești încă de la bun început și care sunt așteptările tale de la încălțămintea sport. Ai cu adevărată nevoie de o pereche de încălțăminte sport care va fi exploatată la maximum sau este pur și simplu un moft? Mergi mult pe jos sau preferi să mergi cu mașina sau chiar cu transportul în comun?

Tu știi cel mai bine care sunt așteptările tale de la noua pereche de încălțăminte iar de aceea ar trebui să acorzi atenție acestor detalii pentru o alegere cât mai potrivită nevoilor tale.

Cât de mult contează tendințele din lumea modei pentru tine?

Apoi, gândește-te la tendințele din lumea modei. Îți cumperi, de regulă, articolele vestimentare ținând cont cu strictețe de sfaturile pe care le oferă mai marii designeri ai lumii? Recomandarea noastră ar fi aceea de a nu merge în totalitate pe această variantă, deoarece adidașii la modă pe care îi cumperi acum, s-ar putea să fie demodați la anul. Și cu siguranță nu îți dorești să porți o pereche de încălțăminte doar un singur sezon.

Prin urmare, este mult mai recomandată alegerea unei perechi de încălțăminte care să exceleze la alte capitole mult mai importante și nu numaidecât care să fie în topul tendințelor din lumea modei.

Confortul este mai important decât toate

Iar în final va trebui doar să te gândești la faptul că nu este nimic mai important decât confortul. Încălțămintea sport ideală se remarcă prin confort, iar o pereche incomodă este cu siguranță de evitat. De aceea, primul detaliu pe care trebuie să îl urmărești la o pereche de încălțăminte este confortul pe care aceasta ți-l oferă.