Cum sa-l faci sa ii placa scoala?

Cum sa-l faci sa ii placa scoala?

parinti si copilScoala nu inseamna intotdeauna cel mai placut loc pentru micul scolar. Multi sunt aceia care se vaita ori de cate ori trebuie sa se trezeasca de dimineata pentru a merge la scoala ori atunci cand trebuie sa isi faca temele pentru a doua zi.

Scoala este confundata de aproape orice copil cu orele lungi si chinuitoare de matematica, cu temele obositoare, cu poeziile ce trebuiesc recitate cu intonatie…

Parintii au un rol esential atunci cand vine vorba de scoala, acestia putand deveni “stalpul” pentru care copilul sa invete de drag. Asadar, parintii sunt aceia care reusesc sa ii convinga pe copii asupra rolului scolii in crearea propriului comportament, dar si in atitudinea sociala de mai tarziu.

Pornind de la propriile exemple, parintii vor putea sa ii determine pe micii scolari sa invete si sa mearga cu placere la scoala. Expunand deschis orice nazdravanie realizata pe bancile scolii, dar si invataturile trase din aceasta, parintii se vor apropia destul de mult de copii, ajutandu-i sa inteleaga rolul scolii pentru propria lor educatie. De cele mai multe ori, empatia joaca un rol esential in crearea unei conduite scolare adecvate.

Pentru a-l ajuta sa ii placa la scoala participati activ la toate actiunile copilului. Cititi impreuna cartea de seara, mergeti la muzeu, la teatru, participati la sedintele cu parintii ori de cate ori vi se solicita prezenta, comunicati cu copilul si fiti deschis in dezbaterea oricaror chestiuni mai mult sau mai putin potrivite varstei.

In tot acest timp este indicat ca parintii sa incerce sa le descopere aptitudinile. In acest fel vor cunoaste mai bine domeniul pe care vor trebui sa il exploateze pentru ca micutul sa poata excela.

Inscrierea copilului la sportul preferat, la cursuri de dans, canto il pot ajuta sa indrageasca si mai mult scoala. De regula, astfel de activitati se realizeaza in centre specializate, de catre cadre didactice.