Cum sa-l faci sa renunte la meniul McDonald’s?

Cum sa-l faci sa renunte la meniul McDonald’s?

0
cartofi mcdonalds (www.aboutmcdonalds.com)

cartofi mcdonalds (www.aboutmcdonalds.com)Nu putem nega ca McDonald’s sau KFC reprezinta doua atractii la fel de mari atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Noutatea acestor magazine a ajuns in Romania in urma cu mai bine de cativa ani, asa ca pentru copiii de atunci, dar si pentru cei de acum au reprezentat o adevarata aventura –la McDonald’s poti manca un meniu pe cinste, te poti juca sau iti poti serba ziua de nastere.

Cu toate acestea, pericolele pentru sanatatea copiilor sunt deosebit de mari. Potrivit specialistilor britanici in combaterea obezitatii la copii, mersulla McDonald’s sau in fast-food-urile la fele de celebre ii poate transform ape copiii slabuti in unii care sa depaseasca numarul de kilograme admis de normele nutritionale, devenind obezi. Acestia sunt de parere ca parintii nu ar trebui nici sa fie foarte fermi si sa le interzica cu desavarsire copiilor mersul la McDonald’s intrucat vor incerca sa faca acest lucru pe ascuns devenind destul de usor dependenti de acest lucru interzis. Atunci cand mergeti impreunala McDonald’s sau intr-un alt gen de fast-food este indicat sa ii explici copilului cum se prepara mancarea de aici si cat de periculoase ar fi efectele pentru sanatate. Niciodata sa nu te consideri multumita de gustul preparatelor de aici intrucat copiii vor avea tendinta de a-si imita parintii in tot ceea ce fac si vor putea renunta si ei destul de usor la astfel de obiceiuri. In schimb, atunci cand mergeti in alta parte, intr-un restaurant mai sanatos va trebui sa incerci sa lauzi din tot sufletul mancarea de aici, iar in acest fel copilul va constientiza ca este mai bine sa te asculte.

Intr-un cuvant, pentru a-l face sa renunte la McDonald’s este indicat sa ii explicit totul cu calm si fara ca acesta sa isi dea seama ca esti suparata ca frecventeaza astfel de locuri. Intr-un cuvant, fii mamica mofturoasa atunci cand degusti mancarea servita in fast-food-uri pentru a-ti transforma copilul intr-unul si mai mofturos.