Cum sa-mi nasc bebelusul?

Cum sa-mi nasc bebelusul?

0
nastere gravida (http://forpregnantwomen.org)

nastere gravida (http://forpregnantwomen.org)Cum sa nasc? Normal sau prin cezariana? Acasa, la spital sau la clinica privata? Cu anestezie locala sau fara? In apa sau normal? Asistata de moasa sau de catre medicul care mi-a supravegheat sarcina? Sa am alaturi sotul, o prietena sau sa nasc singura? Sa filmam momentul pentru a-i arata celui mic primele clipe ale vietii sale sau nu merita efortul, fiind totusi in ipostaze mult prea indecente?

Toate intrebarile de mai sus par a fi puse de catre fiecare gravida inca din prima zi de cand a aflat ca va deveni mamica. Cu toate acestea, o buna informare in acest domeniu ii va oferi lamuririle necesare si o va determina sa accepte modalitatea in care va naste. Fiecare viitoare mamica va avea, asadar, o anumita optiune despre ceea  ce inseamna in general nasterea si isi va pregati momentul mult asteptat destul de diferit.

Asa ca, multe vor trece peste durerile travaliului cu ajutorul epiduralei sau anesteziei locale, considerand-o cea mai dureroasa etapa a nasterii. Altele, vad in mod diferit aceasta perioada, considearand ca nimic nu este mai emotionant decat acest moment, de aceea vor dori sa il traiasca din plin, refuzand orice anestezie locala.

Unele dintre mamici simt ca nimic nu ar dori sa le desparta de micutii lor imediat dupa nastere, nici macar starea de epuizare fizica, pe cand altele prefera sa doarma pentru a se reface inaintea momentului in care vor trebui sa mearga la sala de bebelusi.

Asa cum  spuneam, unii incearca sa resimta la maxim acest eveniment, dar cu toate acestea se simt frustrati in fata unor piedici neprevazute, considerand ca momentul nu a iesit asa cum si l-au dorit.

Cu toate acestea, nu trebuie sa va temeti daca in timpul nasterii ati facut o mica greseala. Bebelusul este prea mic si prea marcat de venirea sa intr-o lume complet noua pentru a-si aminti mai incolo greseala voastra. Cu siguranta, nici nu a bagat-o in seama si a luat-o de buna considerand ca asa a trebuit sa fie.

Asa ca, inainte de a va gandi la bebelus, ganditi-va la dorintele voastre. Lui ii va fi bine indiferent de modul in care veti dori sa il aduceti pe lume.

Articole similare