Cum sa ne ajutam scolarul sa treaca peste perioada examinarii

Cum sa ne ajutam scolarul sa treaca peste perioada examinarii

0

incepescoala

Picture 1 of 2

Stim cu totii ca perioada examinarii scolarului nostru este dificila atat pentru el dar si pentru noi.

Dorim ca cel mic sa aiba cele mai bune rezultate la scoala si suntem preocupati de modul in care acesta studiaza. Ca urmare, tine cont de urmatoarele sfaturi, ca sa iti poti trece scolarul cu succes, peste aceasta perioada.

  1. Viziteaza-l mai des la scoala, stai de vorba cu profesorii si afla starea scoalara a celui mic.
  2. Vorbeste deschis cu copilul tau, astfel incat el sa se destainuiasca si sa isi impartaseaca problemele, o sa va ajute sa avti o relatie bazata pe incredere. Nu il invinui daca a luat note mici ci fi alaturi de el. Acest lucru ii va spori increderea in sine.
  3. De cate ori ai timp, ajuta-l sa invete.
  4. Vorbeste cu el si fa-l sa inteleaga cat de important este ca el sa invete bine si sa fie constient ca iti faci griji pentru el.
  5. Lasa-l sa se joace, sa se uite la televizor, iar daca se poate, fa-l sa participe la unele activitati extracurriculare. Acest lucru va avea un efect pe termen lung in dezvoltarea personalitatii copilului tau.
  6. Ai grija ca produsele alimentare pe care le consuma scolarul tau cu o zi inainte de examen sa fie sanatoase, bogate in vitamine. Sa fie evitate produsele  prajite, care pot contine acizi grasi. De asemenea, aveti grija ca cel mic sa se odihneasca bine.

Foto: www.emediabacau.ro /  www.9am.ro