Cum sa ne hidratam corect bebelusul?

Cum sa ne hidratam corect bebelusul?

0
bebelus care bea apa (http://2.bp.blogspot.com)

bebelus care bea apa (http://2.bp.blogspot.com)Chiar daca vara se apropie de sfarsit, hidratarea bebelusului ramane la fel de important.

Nevoile de lichide din organism este destul de incert in cazul bebelusilor si tocmai de aceea, mai ales in timpul anotimpului calduros copiii se pot deshidrata destul de usor. Cu alte cuvinte, este destul de important sa ii acorzi bebelusului o hidratare corespunzatoare pe toata durata anului si mai ales atunci cand afara este cald.

Chiar daca transpiratia nu este la fel de vizibila ca in cazul unui adult, in realitate acesta pierde foarte multe lichide in timpul verii. Cu toate acestea, alaptatul presupune ca prin laptele matern bebelusului ii este asigurata apa de care are nevoie. Potrivit medicilor, atunci cand bebelusul este alaptat nu mai este nevoie sa i se administreze apa. In cazul zilelor mai caduroase ii puteti introduce putin ceai in alimentatie.

In cazul formulelor de lapte sau atunci cand ati incheiat alaptarea este destul de important sa va hidratati bebelusul. De aceea este nevoie bebelusul sa totalizeze un numar de 1.000 ml de lichide pe zi, in care este incadrat si laptele. Asa ca, fie ca ii dati apa sau pur si simplu lapte, sucuri de fructe, ceai sau supa – toate reprezinta aportul necesar hidratarii bebelusului in cursul unei zile.

Cum se manifesta un bebelus deshidratat?

  • este palid;
  • are gura uscata;
  • ochii sunt infundati in orbite;
  • urineaza destul de rar;
  • nu doreste sa manace;
  • este nervos.