Cum sa realizati un abajur de hartie

Cum sa realizati un abajur de hartie

0

Elegant, sic, retro, grozav! Cu un simplu picior de lampa si cu un bec normal, acest dragut abajur de hartie va deveni o sursa de lumina pentru un pat sau pentru o camera de zi. Luati pistolul de lipit Dremel si urmati ghidul nostru pas cu pas…

 

1

Picture 1 of 5

Materiale necesare:

– Pistolul de lipit Dremel si baghete de lipit incolore de 7 mm
– Farfurii de hartie, cu diametrul de 18 cm, aproximativ 50 de bucati (Indicatie: Diametrul farfuriilor trebuie sa fie putin mai mare decat inaltimea abajurului)
– Picior de lampa cromat mat
– Abajur cilindric, crem, cu inaltimea de 13 cm si diametrul de 15 cm
– Rigla gradata de otel
– Creion
– Foarfeca
– Unealta de pliat sau spatele unui cutit de masa
– Castron sau ceva asemanator

Indicatie: Castronul este utilizat pentru a sprijini abajurul in timpul procesului de lipire. El ajuta la pozitionarea farfuriilor la aceeasi inaltime in jurul abajurului. Daca dimensiunile abajurului si farfuriilor dumneavoastra difera fata de cele indicate, alegeti un castron care permite ca farfuriile sa fie pozitionate central pe abajur atunci cand abajurul se sprijina pe el.

Becul electric: Asigurati-va ca utilizati doar puterea care este recomandata pentru piciorul de lampa.

Gradul de dificultate: nivel incepator

Pasul 1
Indoiti in jumatate una dintre farfuriile de hartie si indoiti de-a lungul cutei cu ajutorul unui dispozitiv de indoire sau cu spatele unui cutit de masa. Puneti rigla paralel, la distanta de 0,5 cm de cuta, si utilizati un creion pentru a trasa o linie. Mentineti farfuria pliata si utilizati foarfeca pentru a taia de-a lungul liniei trasate.

Pasul 2
Asezati o alta farfurie de hartie cu fata in jos si puneti deasupra ei unul dintre semicercuri, astfel incat marginile curbe sa fie aliniate. Puneti rigla din otel pe marginea dreapta si utilizati unealta de indoire pentru a zgaria o linie in jos pe toata farfuria. Repetati procesul pe partea opusa a farfuriei astfel incat in centrul farfuriei sa fie zgariate doua linii paralele, aflate la distanta de aproximativ 1 cm, pe toata farfuria. Pliati sub forma de semicercuri, negativele impreuna, si indoiti liniile zgariate pentru a obtine cute ascutite.

Pasul 3
Introduceti o bagheta de lipit incolora in pistolul de lipit Dremel®. Asezati abajurul pe castron cu marginea superioara in sus. Aplicati o linie de adeziv pana la centrul peretelui despartitor cu latimea de 1 cm al primei farfurii si apoi aplicati vertical farfuria pliata la abajur, astfel incat una dintre marginile pliate sa se alinieze cu marginea verticala a abajurului.

Pasul 4
Repetati procesul, aliniind farfuriile urmatoare la cele precedente, procedand in acest fel de jur imprejurul abajurului, asigurandu-va ca farfuriile se pastreaza verticale si sunt aliniate fata de varful si baza abajurului. Repetati procesul pana cand abajurul este acoperit in intregime. Fixati abajurul de picior, montati becul si lampa dumneavoastra este finalizata.

Sfat: Puteti aprecia numarul aproximativ de farfurii de care aveti nevoie pentru abajur masurandu-i circumferinta. O farfurie este egala cu 1 cm.