Cum sa realizati un puzzle pentru copii

Cum sa realizati un puzzle pentru copii

0

V-am pregatit inca un articol de do-it yourself. Aflati cum sa realizati pentru copiii dumneavoastra un puzzle minunat care ii invata sa numere… Luati uneltele necesare si urmati pas cu pas ghidul noastru pentru realizarea unui puzzle pentru copii.

 

1

Picture 1 of 6

Puteti face sarpele la orice dimensiune doriti, cu cate parti considerati a fi de ajutor pentru copilul dumneavoastra. Sarpele poate avea pe el imagini, nu neaparat numere, pentru a-i ajuta pe copiii dumneavoastra sa spuna povesti, sa invete alfabetul sau sa recunoasca animalele.

Materiale necesare:
· Dremel Moto-Saw cu panza de ferastrau pentru taierea generala a lemnului MS51 si panza pentru taierea fina a lemnului MS52
· Dremel 3000, mandrina pentru slefuire si banda de slefuire EZ SpeedClick SC407, discurile de slefuire EZ SpeedClick SC411
· O bucata de placa MDF cu grosimea de 9 mm si dimensiunea de 55 cm x 50 cm
· O bucata de lemn ramasa de 7,5 cm latime x 10 cm lungime
· Doua creioane
· Banda adeziva

Gradul de dificultate: nivel mediu spre avansat

Pasul 1
Cumparati o placa MDF si taiati-o la magazinul de bricolaj la dimensiunile exacte de 55 cm x 50 cm. Cand ajungeti acasa, desenati pe aceasta un cerc cu diametrul de 50 de centimetri, care va deveni linia exterioara a sarpelui. Acum, faceti-va singur un ghidaj de trasare. Acesta va va permite sa desenati doua linii paralele in forma corpului sarpelui in cercul de 50 de centimetri. Pentru a face ghidajul de trasare, taiati o bucata de lemn cu o latime de 7,5 cm pe 10 cm, folosind Dremel Moto-Saw. Fixati cu banda un creion la fiecare margine si apoi trasati corpul incolacit al sarpelui in interiorul cercului. Realizati capul si coada desenand cu mana libera.

Pasul 2
Masurati lungimea corpului sarpelui folosind un metru de croitorie, excluzand capul si coada si impartiti in 26 de parti egale. Apoi, trasati liniile exterioare de pe fiecare piesa, pentru a le folosi drept ghidaj. Taiati linia exterioara a sarpelui prin folosirea Dremel Moto-Saw si a lamei de taiere grosiera in lemn MS52, prin taierea de-a lungul liniilor pe care le-ati desenat pe ambele parti ale corpului si in jurul capului si cozii.

Pasul 3
Acum, taiati segmentele ramase ale sarpelui, urmand liniile trasate, inclusiv piesele de cuplare, folosind Dremel Moto-Saw si lama pentru taiere fina in lemn MS52.

Pasul 4
Slefuiti fin orice fel de margini neprelucrate, folosind Dremel 3000 cu discurile de slefuire EZ SpeedClic SC411, numai pe marginile sarpelui. Nu slefuiti piesele de conectare, intrucat aceasta poate duce la fixarea slaba a pieselor.

Pasul 5
Pictati cate un numar, litera sau imagine pe fiecare segment si decorati in culori frumoase, prietenoase pentru copii, alegand propriul dumneavoastra model.