Nasterea orgasmica

Nasterea orgasmica

0

gravidaChiar daca pare total neobisnuit, nasterea orgasmica reprezinta una dintre cele mai revolutionare inventii ale acestui domeniu. Pana nu demult femeile erau obisnuite cu ideea ca a aduce pe lume un copil inseamna sa treci prin durerile facerii. Tocmai de aceea, teama de durere le-a determinat pe tot mai multe dintre ele sa aleaga alte alternative mai usor de suportat. Asa se face ca, speriate de durere, tot mai multe gravide aleg nasterea prin cezariana. 

In ultima perioada, medicina moderna a inceput sa puna din ce in ce mai mult accentul asupra modalitatilor alternative de a naste. Nasterea in apa reprezinta una dintre variantele moderne de a aduce pe lume bebelusul mult asteptat. Cu toate acestea, cea mai neobisnuita metoda este, de departe, nasterea orgasmica.

Prin orgasm, corpul se va destinde intr-atat de mult incat durerea provocata de nastere se va transforma usor in placere. Ce poate fi mai usor decat sa privesti nasterea ca pe o modalitate de destindere si nu ca pe un moment dureros? Ei bine, desi pare destul de greu credibil, nasterea orgasmica a devenit astazi una dintre realitati. Cunoscandu-si corpul, viitoarea mamica va reusi sa identifice cu usurinta orice stadiu al nasterii, facand mai usoara expulzia bebelusului.

Pentru ca nasterea sa decurga asa cum ar trebui, viitoarea mamica are nevoie de sprijinul partenerului. Acesta va trebui sa ii fie alaturi atat in timpul sarcinii, cat si in timpul momentului mult asteptat. Odata travaliul inceput, partenerul va trebui sa inceapa prin a-i stimula mamei zonele erogene, influentand activitatea hormonala a organismului. In acest fel, durerea provocata de contractiile uterine se va transforma treptat in placere, relaxand intregul corp. Cu toate acestea, pentru siguranta nasterii este nevoie de prezenta unei moase specializate. De obicei, persoana aleasa pentru a fi moasa va trebui sa intruneasca mai multe conditii – sa fie o persoana capabila sa acorde ajutor specializat atat mamei, cat si bebelusului, cat si o persoana cunoscuta, mai ales pentru ca nasterea orgasmica necesita multa intimitate.

Articole similare