Cum sa amenajezi casa daca micutul tau este alergic

Cum sa amenajezi casa daca micutul tau este alergic

0

Nu este deloc usor sa lupti cu alergiile copiilor. Cu toate acestea, exista produse si echipamente care-i ajuta pe cei mici sa tina alergiile sub control. Afla cum sa-ti adaptezi casa in cazul in care micutul tau este predispus alergiilor.

 

hardwood-flooring-baby

Picture 1 of 3

Ideal este ca peretii interiori sa fie zugraviti cu vopsea antialergica, aceasta fiind lipsita de substantele la care s-a dovedit ca pielea este sensibila, cum ar fi formaldehida si terebentina. Este important ca pe eticheta produsului sa apara mai mult decat declaratia producatorului. Vopseaua trebuie sa aiba un aviz special care sa denote faptul ca nu este periculoasa pentru persoanele alergice. Este bine sa alegeti o vopsea lavabila, pentru ca atunci puteti spala usor murdaria (de exemplu, urme de mancare sau desenele pe pereti) fara a deteriora vopseaua.

Daca am lamurit-o cu peretii, sa vedem ce puteti face cu podeaua. Daca cel mic este alergic la praf este mai bine sa evitati covoarele, deoarece acestea sunt o sursa de acumulare a prafului.

Mai sigura este podeaua acoperita cu parchet sau dusumea. Podeaua din scanduri de lemn se poate da cu o vopsea antialergica sau pe baza de apa care nu contine nici formaldehida, nici terebentina, ci este pe baza de colofoniu, care are relativ putini solventi si, cel mai important, nu are miros. Cautati vopsele care indeplinesc conditiile de standard european EN 71.3 (semn corespunzator pe ambalaj).

Curatenie maxima in casa
Baza pentru lupta impotriva alergiilor la copii consta in evitarea alergenilor. In practica, aceasta inseamna nu numai grija fata de dieta copilului, ci si curatenia de zi cu zi. Chiar daca prichindelul tau sufera de o alergie alimentara, este posibil ca atunci cand intra in contact cu praful sa fie snsibil si la acesta.
Prin urmare, daca planuiti sa cumparati un aspirator, luati in considerare unul cu filtru de apa, separator si filtru HEPA impotriva poluantilor.

Chiar daca nu se vad, factorii alergeni si fungii pot aparea in cazul in care in casa exista umiditate. Pentru curatarea baii si a bucatariei folositi produse care indeparteaza mucegaiul. Sunt foarte multe formule tip spray, care se dau pe suprafata de curatat, iar dupa cateva minute, se clateste cu multa apa.