Cum scapam de depresia postpartum fara medicamente?

Cum scapam de depresia postpartum fara medicamente?

0
remedii_naturale_depresie

mama-copil

Picture 1 of 2

Depresia postpartum reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta proaspata mamica. Potrivit studiilor, mai mult de 10% dintre femei sunt afectate de depresie postpartum imediat dupa nastere, in perioada de lahuzie.

Cu toate ca depresia postpartum se poate trata medicamentos, de cele mai multe ori medicii le sugereaza mamicilor sa incerce alte variante optime pentru linistire si calmare. Tocmai de aceea, sprijinul partenerului de viata reprezinta o metoda eficienta pentru depasirea unei astfel de stari destul de critice, imediat dupa nastere.

Greutatea marita cu care au ramas dupa nastere, tensiunea, stresul, grija pe care i-o poarta copilului reprezinta doar cateva dintre cauzele care arunca proaspata mamica intr-o stare de depresie postpartum.

Pentru a reusi sa scapi de depresia postpartum fara a folosi medicamente este indicat sa incerci sa iti pastrezi o stare de calm, sa fii inconjurata de cei dragi, de prieteni si sa incerci sa primesti sprijinul celor apropiati.

Greutatea marita cu care ai ramas imediat dupa nastere iti va da cu siguranta anumite stari de rau, insa nu intotdeauna a cadea in depresie reprezinta cea mai buna solutie. Tocmai de aceea, medicii recomanda fiecarei mamica sa incerce sa manance mai putin, calculandu-si caloriile, insa sa nu exagereze cu dieta mai ales atunci cand isi alapteaza bebelusul. De asemenea, exercitiile fizice efectuate dupa nastere te vor ajuta sa iti recapeti formele si te vor scapa de starea de depresie in care te gasesti, insa vor trebui facute cu grija, fara a ajunge la extenuare.

In cazul in care esti pe cale de a cadea in starea de depresie postpartum este de preferat sa incerci sa te informezi si sa iti faci un anumit grup de socializare pe care poti conta si cu care sa iti poti schimba anumite pareri, imediat dupa nastere. O solutie ar fi comunitatile online de prieteni care intotdeauna iti vor oferi sfaturi interesante, pe care poti conta.

O alta modalitate care te va ajuta sa scapi de depresia postpartum consta in expunerea la lumina puternica a soarelui. In cazul in care afara nu este prea mult soare poti incerca terapiile cu lumina stralucitoare.

Acupunctura reprezinta o alta alternativa care te ajuta sa vindeci depresia, fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri. Tocmai de aceea, majoritatea femeilor ajung sa efectueze astfel de terapii imediat dupa nastere, din dorinta lor de a se simti relaxate.

Nici alimentatia nu trebuie ignorata. Depresia postpartum poate fi vindecata cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, bogata in proteine si acizi grasi Omega3.

In cazul in care nimic pare sa nu te multumeasca este indicat sa iti rogi partenerul sa iti faca un masaj – reprezinta una dintre cele mai eficiente moduri in care poti scapa de depresie fara a ingera anumite medicamente.

Nu in ultimul rand, atunci cand ti se pare ca situatia scapa de sub control te poti adresa unui psiholog cu care sa initiezi o serie de discutii si care iti va putea acorda sfaturi pentru a scapa de depresie.

Foto: http://www.feminis.ro / http://depici.ro