Cum se trateaza acneea bebelusului

Solutii simple pentru calmarea pielii iritate si pentru a scapa de acneea bebelusului.

Acneea la bebelusi este o problema mai degraba estetica. Totusi aceasta ingrijoreaza proaspetii parinti. Boala de piele apare pe la 3-4 saptamani de la nastere (foarte rar chiar la inceputul vietii), mai mult la baietei decat la fetite, si nu poate fi prevenita in vreun fel.

Chiar daca nu este o afectiune grava este recomandat sa o tineti sub observatie. Atunci cand persista prea mult timp, acneea ar putea necesita tratament prescris de medicul pediatru,

 

 

Cunoasteti cauza.

Hormonii sunt vinovatul probabil din spatele acneei bebelusului, care apare de obicei pe obraji, frunte si nas. Genetica poate fi, de asemenea, un factor.

 

Identificati cele doua tipuri de acnee.

Acneea neonatala apare in general in primele trei luni dupa nastere si nu dureaza mai mult de cateva luni. Acneea infantila apare intre 3 si 6 luni si dispare in decurs de un an sau doi.

 

Trateaza-l.

Spalati zilnic fata bebelusului cu un sapun delicat. Daca acneea este severa sau observati chisturi profunde, anuntati medicul pediatru. El poate prescrie un tratament local sau antibiotice orale. De asemenea, sunati medicul daca acneea neonatala dureaza mai mult de 4 pana la 6 luni, astfel incat sa poata verifica o tulburare hormonala.

 

Evitati iritarea.

Nu se recomanda spalarea pielii si utilizarea de produse de curatare dure, deoarece pot irita pielea sensibila a bebelusului.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare