Dansul in sarcina – recomandat sau nu?

Dansul in sarcina – recomandat sau nu?

0

„Intotdeauna mi-a placut sa dansez si ma intrebam daca ar trebui sa ma opresc din cauza sarcinii?”Dansul este una dintre formele de miscare sigure pentru femeile gravide. Trebuie doar sa ne amintim cateva lucruri.

 

dansul in sarcina
dansul in sarcina

Activitatea fizica in timpul sarcinii nu numai ca este permisa, dar chiar indicata! Miscarea va permite nu numai sa faceti fata mai bine sarcinii, dar, de asemenea, va pregateste pentru nastere si va permite o revenire mai rapida la forma de dinainte. Recomandate sunt acele sporturi care nu pot duce la cazaturi sau raniri.
Una din formele de activitate fizica recomandata in timpul sarcinii, in plus fata de inot si yoga, este dansul.

Dansul in sarcina – avantaje
Dansul imbunatateste circulatia si functia respiratorie, ceea ce iti permite sa treci mai usor prin perioada sarcinii si prin nastere. Reduce riscul de diabet gestational, pre-eclampsie si nastere prematura.
De asemenea intareste muschii, esentiali in timpul nasterii. Dansul nu-ti permite sa iei in greutate dupa nastere si te ajuta sa scapi mai usor de kilogramele acumulate pe perioada sarcinii.

Femeia tolereaza mai bine travaliul – nu se teme de el, nasterea dureaza mai putin timp, contractiile sunt mai putin dureroase, iar dilatarea colului progreseaza mai rapid.

Un alt beneficiu al dansului in timpul sarcinii, este ca permite femeii, care de multe ori se simte neatractiva si letargica, sa se simta sexy si in forma. Datorita cursurilor de dans, femeia gravida se poate bucura de feminitatea ei. Aceste beneficii nu le poti obtine prin alte forme de miscare. Un avantaj in plus – posibilitatea de a dansa cu partenerul tau, ceea ce intareste legatura dintre voi.

Dansul in sarcina – cand nu este recomandat?
Dansul in sarcina este permis doar in cazul in care sarcina se dezvolta normal si nu este amenintata. La fiecare vizita trebuie sa va asigurati ca medicul dvs. nu vede nimic impotriva acestei forme de activitate fizica.
Dansul nu ar trebui sa fie puternic. Opreste-te atunci cand ai dificultati de respiratie, greata, dureri de cap, stare generala de rau sau sangerari vaginale. Nu efectua salturi si miscari bruste, mai ales in al treilea trimestru de sarcina. Asigura-te ca bei apa frecvent atunci cand dansezi.