De ce ar trebui sa mananci seminte de in

De ce ar trebui sa mananci seminte de in

0

Diverse studii de specialitate legate de nutritie au ajuns la aceeasi concluzie: semintele de in sunt adevarate superalimente cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii. Printre alte afectiuni, consumul de seminte de in poate: vindeca artrita, reduce mortalitatea cauzata de cancerul la san cu pana la 70%, proteja importiva cancerului ovarian, dilata arterele, trata sindromul tunelului carpian, proteja impotriva toxicitatii si multe altele. 

1. Ar trebui consumate doar semnintele ori intreaga planta?

In primul rand, nu uita ca semintele sunt modalitatea ingenioasa a Naturii de a conserva interiorul pretios format din acizi grasi polinesaturati si alte vitamine solubile. Asta mai inseamna si faptul ca nu trebuie sa te ingrijorezi cu refrigerarea sa. Nu trebuie decat sa le tii intr-un recipient inchis astfel incat sa fie expuse la lumina si la schimbarile de temperatura care le-ar putea degrada.

Iar daca obiectivul tau principal este obtinerea nutrientilor beneficii si a fibrelor aflate in semintele de in atunci trebuie sa le mesteci bine. In plus, ar trebui sa te hidratezi bine intrucat ele absorb bine apa.

2. Care este mai bun? Uleiul de seminte de in ori semintele de in?

Adevarul ca ambele variante sunt la fel de bune cand este vorba despre efectele benefice pe care le au asupra sanatatii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.